MENDO SLUIT HET 1ste SEIZOEN IN LIGA B IN SCHOONHEID AF!!

Het voorbije seizoen kregen we in De Lichten enorm spannend volleybalwedstrijden te zien en de heren van Mendo hebben ,  na een spectaculaire  heenronde en een iets mindere terugronde, hun 1ste seizoen in de Liga B op een verdienstelijke 7de plaats afgesloten.  

Dat is een hele  prestatie zeker als je weet dat de overgrote meerderheid van de spelers eigen Mendojeugdproducten zijn en dat geen enkele speler of speelster betaald wordt. Het is dan ook heel duidelijk dat onze mannen plezier  beleven aan het volleybal en daar laten ze graag zoveel mogelijk mensen van meegenieten.  Dat hebben onze heren gisterenavond zeker gedaan door hun supporters te laten smullen van  volleybal op hoog niveau. In gestalte moesten ze het onderspit delven tegen de mannen van Achel maar hun vechtlust was enorm.

In de 1ste set lieten ze zich wat overdonderen door de aanvalskracht en de opslagdruk van de tegenpartij. Door onvoorziene omstandigheden moest coach Bart Renders voor deze laatste wedstrijd op zoek gaan naar een libero en hij vond in  Daan Claes, broer van Marijn, een waardige vervanger!!   Geen zenuwen, geen twijfel : Daan stond er en heeft met klasse de kleuren van Mendo verdedigd.  Zijn ploegmakkers hebben zich geweerd maar kwamen net iets te kort op beslissende momenten  en dat leidde tot een vrij makkelijk overwinning voor de bezoekers.  (7-8, 16-13, 22-25)

Vanaf de 2de set nam de thuisploeg zelf het heft in handen en dank zij een solide receptie, goed blokkeer- en snel aanvalswerk haalden ze vlot de overwinning binnen. (8-6, 16-15, 25-19)

In deel 3 kwamen de bezoekers  terug beter in de wedstrijd maar na de 2de time out serveerde Yannick Slaets de Achelse verdediging op een hoopje (van 13-16 naar 19-16!!) en Mendo haalde ook deze set binnen. (5-8, 13-16, 25-17)

Het snelle volleybal van Mendo begon steeds beter te renderen en dreef de bezoekers in het nauw. Teveel persoonlijke fouten werden hen uiteindelijk fataal. De veer van Achel was gebroken en de mannen van Mendo gaven hun supporters waar ze recht op hadden  : ze  maakten er een echte galawedstrijd van.  (8-5, 16-12, 25-16)

Ze hebben Met Eendracht Naar De Overwinning gevochten en laten zien dat ze heel wat in hun mars hebben.

 Na dit seizoen  verlaten 4 spelers de club en ook de trainer gaat andere oorden opzoeken.

·         Bart Renders, trainer coach,  gaat zich volgend seizoen toeleggen op de jeugd van Bolderberg.

·         Raf Vekemans  stopt  met spelen en wordt trainer van de 1ste herenploeg

·         Dries Vekemans en Toon Thys verhuizen naar de 2de ploeg (1ste provinciale) 

·         Stijn Dionys zoekt zijn stekje korter bij huis en gaat bij VC Geel  spelen.

Na de wedstrijd werden ze verrast door hun medespelers die hen op gepaste wijze hebben  voor bewezen diensten. Nadien  werd het seizoen  afgesloten met een gezellig samenzijn in de kantine waar alle supporters een pintje mochten meedrinken op kosten van de afscheidnemende spelers.

 

Volgend jaar treedt Mendo aan met een vernieuwde ploeg.

Maar eerst komt nog de viering van het 40-jarig bestaan van 22 tot 26 mei 2013.

 

Speelden : Bob Douwen, Stijn Dionys, Toon Thys, Dries Vekemans, Michel Mariën, Yannick Slaets, Libero : Daan Claes

Kwamen in : Robin Adriaensen, Wout Van Dyck, Raf Vekemans