Met 4 op 6 in het 3de dubbelweekend van de maand duikt Mendo Booischot de top 5 in van de Liga B.

Wara Genk

Op zaterdagavond moesten ze het opnemen tegen Wara Genk een ploeg die we terugvinden op de 11de plaats in de rangschikking van de Liga B. Op papier dus zeker een haalbare kaart maar de Limburgers wonnen de voorbije weken zowel tegen Puurs als tegen leider Achel dus waren onze mannen op hun hoede. Ze begonnen sterk aan de wedstrijd en speelden heel geconcentreerd en snel en brachten zo de bezoekers in de problemen. Mendo won dan ook makkelijk en verdiend. ((8-5, 16-13 en 25-16).

In de 2de set kwam Wara Genk iets beter in de wedstrijd maar toch bleef de thuisploeg tot bij de 2de TTO een kleine voorsprong behouden. Naar het einde van de set toe verloren ze hun concentratie en lieten zich teveel op fouten betrappen. De bezoekers zetten een eindspurt in en trokken het laken naar zich toe. ( 8-6, 16--15 en 24-26).

De mannen van Mendo herpakten zich en speelden terug hun eigen spel. Met resultaat : ze pakten de derde set met duidelijke cijfers : 8-3, 16-7 en 25-13) Dan viel de motor van de thuisploeg stil en kwam Wara Genk weer opzetten. Ze brachten de bordjes terug in evenwicht en dwongen een tiebreak af. (8-5, 16-15 en 22-25) In de tiebreak start Wara Genk heel explosief en is de thuisploeg bijna constant op achtervolgen aangewezen. Bij een 5-12 achterstand steekt Mendo een tandje bij en maakt met enkele sterke opslagreeksen van Wout Van Dyck en Bob Douwen nog een inhaalbeweging ((via 6-13 naar 12-13 maar het kalf was verdronken en de Limburgers winnen met 12-15 en nemen 2 punten mee naar Genk.

Speelden:: Wout Van Dyck, Joren Appels, Wouter Gijsemans, Ruben De Ryck, Bob Douwen, Ward Van Dyck en Wout Ponnet (libero) Kwamen in:  Pieter Gielen en Ruben Duwaerts

Naar Marke Mebis

Op zondagnamiddag trokken ze naar het West Vlaanderen om het daar op te nemen tegen  de 5de in de rangschikking : Marke Webis Wevelgem. Beide ploegen zagen in de voorbije weken spelers gekwetst uitvallen : bij Mendo Booischot viel Jonas Glassée uit en bij Marke Webis Wevelgem zullen ze vermoedelijk hun spelverdeler voor de rest van het seizoen moeten missen.

Beide ploegen begonnen luid aangemoedigd door hun supporters aan de wedstrijd in de vaste overtuiging om te winnen. Mendo Booischot begon het best aan de wedstrijd en kon de thuisploeg de ganse set onder de duim houden. Wout Van Dyck bediende zijn ploegmaats op hun wenken en die mepten de Wevelgemse verdediging op een hoopje.

Ook al lieten de bezoekers zich op enkele schoonheidsfoutjes betrappen, ze speelden een collectief beresterke wedstrijd en wonnen de 1ste set dan ook oververdiend. (5-8, 11-16, 20-24 en 23-25) In de 2de set gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe en kregen we volleybal van hoog niveau te zien.

De wedstrijd ging gelijk op en er werd voor elk punt gevochten. In moneytime hielden de bezoekers het best hun zenuwen in bedwang en lieten de thuisploeg deze keer niet te dicht bij komen. (6-8, 14-16 en 22-25)

De Westvlamingen waren vastbesloten om hun vel duur te verkopen en vochten als leeuwen en we kregen weer lange en superspannende ralleys maar geen van beide ploegen slaagde erin om een kloofje te maken. Tot 27-27 bleven de bordjes in evenwicht komen en dan zorgde Joren Appels met een welgemikte aanval en een efficiënt 2mansblok met Ruben Duwaerts voor een oververdiende overwinning!!

Speelden: Wout Van Dyck, Joren Appels, Wouter Gijsemans, Ruben De Ryck, Bob Douwen, Ruben Duwaerts en Wout Ponnet (libero)

Invallers: Pieter Gielen en Ward Van Dyck.

Door de verrassende resultaten van de andere ploegen dit weekend doet Mendo met 4 op 6 een goede zaak en duikt de top 5 binnen. Na de puike prestatie van vandaag kunnen onze mannen vol vertrouwen uitkijken naar het verdere verloop van de heenronde.  Volgend weekend geven ze partij aan VC Gembloux.

verslag: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be