Mendo Booischot heeft de galawedstrijd tegen Haasrode nipt verloren. De competitiewedstrijd kaderde in de viering van het 40-jarig bestaan van de club.

Om de 40ste verjaardag van Mendo extra in de kijker te zetten proberen we dit jaar van elke thuiswedstrijd een feest te maken en is gisteren meer dan gelukt.

De derby tegen Haasrode stond de voorbije jaren garant voor volleybal van het hoogste niveau en we maakten van de gelegenheid gebruik maken om elke volleyballiefhebber in de buurt uit te nodigen om eens een kijkje te komen nemen in de thuishaven van Mendo.

De sponsors van Mendo waren talrijk aanwezig en konden samen met een 300-tal bezoekers genieten van een spannende volleybalwedstrijd.

De DJ en de jeugdige Mendoduivels brachten sfeer en ambiance in de groene hel.

Vijfsetter:  De 1ste set ging gelijk op (8-7, 16-15) maar Mendo was met een Robin Adriaensen in topform zowel verdedigend met enkele mooie kill blocks op Roel Nuyts als aanvallend de best scorende ploeg. Na de 2de technische time out gaf het lichte speloverwicht Mendo voldoende vertrouwen om de voorsprong rustig verder uit te bouwen en zo de setwinst te verzilveren. (25-22)

In set 2 was Mendo aanvankelijk op achtervolgen aangewezen maar ze bleven vechten en hun koelbloedigheid resulteerde in puike verdediging en ook aanvallend werkten de mannen van Mendo bijna foutloos af. (8-6, 16-13)

Haasrode vocht terug en dwong aan het einde van de set zelfs 2 setballen af maar kon die uiteindelijk niet verzilveren. Dries Vekemans bracht Robin Adriaensen perfect in stelling om te scoren en die maakte bij 29-27 de spannende set uit.

Ook in de 3de set kregen we mooi volleybal te zien. Bij een volgens hen onterecht aangerekende opstellingsfout ging Haasrode in discussie met de wedstrijdleiding waardoor de match enkele minuten werd stilgelegd.

Mendo was hierdoor blijkbaar uit zijn concentratie gebracht en Haasrode kwam steeds beter in de match. (6-8, 12-16)

De recepties bij de bezoekers lukten beter en de mannen van Mendo kregen hun blok niet meer georganiseerd waardoor de boomlange middenmannen van Haasrode naar hartelust konden scoren.

Vanaf set 4 waren de bezoekers aanvallend niet te stoppen en Roel Nuyts scoorde alles wat Iwan Verelst hem voorschotelde. (5-8, 14-16)

De thuisploeg kreeg de receptie niet meer onder controle, de opslagdruk werd minder en de bezoekers waren zowel aanvallend als verdedigend beter en dwongen zo een tie-break af. (19-25)

Tie-break: In set 5 leek Mendo moegestreden maar ze haalden toch nog het onderste uit de kast om hun supporters het beloofde spektakelvolleybal te bieden waardoor we enkele mooie rally’s te zien kregen.

Ze waren echter op achtervolgen aangewezen (5-8) en Haasrode won uiteindelijk de set verdiend met 10-15.

Na het winterdipje hebben onze mannen laten zien dat ze hun vechtlust hebben teruggevonden en als ze zo verder doen gaan ze hun supporters nog verrassen met enkele spectaculaire volleybalwedstrijden.

Verslag: Annemie Daems, Mendo