Volleybaljeugd Mendo Booischot pleegt ware hold-up op Nationale Jeugdkampioenschappen.

Dat de jeugdwerking bij Volleybalclub Mendo Booischot (Liga B) op erg hoog niveau draait, is in de volleybalwereld al jaren geweten. Het huzarenstuk van dit weekeinde is er echter eentje zonder voorgaande: vier van de acht Belgische kampioenen in de verschillende leeftijdscategorieën worden geleverd door deze Antwerpse club !

De jeugdploegen van Mendo Booischot draaien al jaren mee in de hoogste regionen van de provinciale competities, de Antwerpse en Vlaamse Bekercompetities, Champions League, de Vlaamse Jeugdeindrondes en de Nationale Jeugdkampioenschappen.

Tijdens het afgelopen seizoen wonnen de Mendo jeugdploegen al de meeste Antwerpse competities, gingen lopen met enkele titels in de Champions League-competitie (een competitie tussen de beste Vlaamse ploegen tijdens de schoolvakanties) en behaalden ook nog eens de meeste provinciale bekers.

En nadat Mendo vorig weekeinde al een schitterend palmares verzamelde in de Vlaamse Jeugdeindrondes, slaagde de club erin om tijdens de Nationale Jeugdkampioenschappen in Roeselare (23 en 24 mei) de helft van de titels te winnen: de Junioren jongens (U19) én de Scholieren jongens (U17) én de Scholieren meisjes (U17) én de Cadetten jongens (U15) brachten allemaal de Belgische titel mee naar huis.

De manier waarop dat gebeurde is bovendien indrukwekkend: in de onderlinge duels met de sterkste ploegen van België, gaven de ploegen van Mendo Booischot geen enkele set af.

Voor de club was dit bovendien ook een interne opsteker: de 4ploegen die zich plaatsten voor de Nationale jeugdkampioenschappen, wonnen uiteindelijk ook de Belgische titel.

Zoals steeds gaat aan resultaten hard werk vooraf. Trainers, coaches, bestuur en ouders werken een heel jaar samen om alle ploegen op een hoger niveau te brengen. Maar ook de spelers zelf offeren veel op: de meeste spelers trainen drie avonden per week en spelen elk weekeinde minstens twee wedstrijden. Ook vakanties gaan grotendeels op aan volleybal.

Hoger niveau

Jeugdspelers worden ingedeeld bij de eigen leeftijdsploegen, maar spelen meestal ook op hogere niveau's.

Zo spelen quasi alle jeugdspelers vanaf Cadetten (U15) mee in seniorenreeksen: spelen tegen oudere en meer ervaren ploegen maakt een onvervangbaar deel uit van de opleiding bij Mendo Booischot. De kennis en de ervaring die de spelers daar opdoen geeft hen in de eigen reeksen een ongelooflijk voordeel. En dat werd dit weekeinde nog eens bewezen.

verslag: Mendo/Nnieuws.be