Zondagavond moesten de Liga B mannen van Mendo Booischot het opnemen tegen VC Duvel Puurs, een ploeg die momenteel op de 3de laatste plaats in de rangschikking vertoeft. De voorbije weken werd de ploeg echter serieus versterkt en was Duvel Puurs aan een echte opmars bezig.

Coach Achten was dan ook met een extra gemotiveerde ploeg naar Booischot afgezakt om te proberen de broodnodige punten te pakken en zo het behoud in de Liga B te verzekeren. Aanvankelijk kregen we ook een gelijkopgaande wedstrijd te zien en konden de supporters genieten van mooie ralleys.

Aan het einde van de set leek Mendo Booischot op weg naar de overwinning maar bij een 20-16 voorsprong laat Mendo Booischot de bezoekers met 7 punten na elkaar terug in de wedstrijd komen. Dan herpakt de thuisploeg zich maar net te laat! Puurs haalt set 1 binnen met 23-25, (8-5, 16-14 en 23-25).

Ook in set 2 kon Mendo geen afstand nemen van hun bezoekers maar als bij 13-11 Maarten Van Dyck aan de service komt maakte die in één keer een kloofje van 6 punten en die kregen de tegenstanders niet meer gedicht. Zelfs een opslagmisser bij setbal kan Mendo niet van de overwinning houden en staan de bordjes in evenwicht.

In de derde set kon Puurs aanklampen tot 19-19 om dan zelfs even op voorsprong te komen bij 19-21 . Dan begint Mendo geconcentreerder te spelen en stoot in 1 keer door tot 23-21. Door sterke opslag- en verdedigend werk halen ze de set binnen. (8-5, 14-16 en 52-22)

De veer bij VC Duvel Puurs was gebroken en ook de bijsturing van coach Christophe Achten kon niet baten. Mendo won dan ook vrij makklijk de 3de set en hield de volle buit in Booischot en kon zo hun 6de plaats verstevigen. (8-7, 16-10, 25-19)

Het volgende competitieweekend is pas binnen 2 weken en dan moeten onze heren 2 wedstrijden spelen : op zaterdag tegen Wara Genk en op zondag tegen Avoc Achel. Onze mannen hebben 2 weken de tijd om zich voor te bereiden op het loodzware programma.

Speelden: Bob Douwen, Ruben Duwaerts, Joren Appels, Wouter Gijsemans, Wout Van Dyck, Maarten Van Dyck, Jorrit Jespers (libero) Kwamen in : Toon Swinnen, Ward Van Dyck.

Verslag: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be