Mendo Booischot (H1 Liga B) zet het nieuwe seizoen in met overwinning en bekert verder.

-Zaterdagavond speelde Mendo Booischot (Liga B) tegen Optima Lendelede voor de beker van Belgie. Mendo begon enthousiast aan de wedstrijd en maakte al direct een kleine kloof bij de 1ste time out (8-5).

De bezoekers lieten niet zomaar begaan en konden aanklampen tot 12-10 maar dan staken de mannen van Mendo een tandje bij en vond Optima Lendelede geen antwoord meer op de sterke aanvallen van Booischot. De thuisploeg haalde verdiend de set binnen met 25-20.

-Ook in deel 2 kon Wout Van Dyck zijn ploegmaats feilloos vinden en werd de tegenstander overdonderd. In geen tijd stonden de 25-14 cijfers op het bord.

-In de 3de set kregen we een heel ander spelbeeld te zien en zagen we bij Mendo de opslagdruk wegvallen waardoor Optima Lendelde terug in de match kwam. Ze maakten handig gebruik van het dipje van Booischot om naar hartelust te scoren.

Mendo kreeg even geen vat meer op de wedstrijd en was de ganse tijd op achtervolgen aangewezen. Ze moesten uiteindelijk het onderspit delven met 14-25.

-Coach Michel Mariën riep zijn mannen tot de orde en met resultaat!! Er kwam terug vuur in de wedstrijd en Mendo maakte direct een 4 puntenkloof (8-4) in de 4de set. Die voorsprong gaven ze niet meer prijs. Booischot creëerde terug meer opslagdruk en zorgde er zo voor dat de tegenpartij hun receptie niet meer onder controle kreeg. Na 90 minuten moesten de bezoekers hun meerdere erkennen in een collectief sterk spelend Booischot.

Zaterdag start competitie:

-De wetenschap dat Optima Lendelede de voorbije 3 jaar uit de beker werd gespeeld door de latere winnaar zet de deur naar de volgende ronde ver open :-

Uitslag: 3 - 1 (25/20, 25/14, 14/25, 25/20)

Volgende weekend 1ste competitiewedstrijd : op zaterdag 17 september om 20u30 Mendo Booischot – Walhain in sporthal De Lichten in Booischot

verslag en foto's: Annemie Daems en Michiel Cremers/Mendo/Nnieuws.be