U bent hier

Mendo Booischot wint van Marke Webis Wevelgem met 3-0 en sluit competitie af op 5e plaats

Heist op den Berg
27.04.2017 - 23.24u
Door: Peter Caers

In het volleybal won Mendo Booischot de slotwedstrijd van de competitie van Marke Webis Wevelgem. Coach Michel Mariën kan tevreden terugblikken op het seizoen 2016-2017 met 2 op 3 behaalde doelstellingen. Voor de beker van België speelden zijn mannen een spectaculaire wedstrijd voor een bomvolle zaal tegen Lindemans Aalst en na een bloedstollende halve finale in de beker van Antwerpen moesten ze hun meerdere erkennen in reeksgenoot Vosselaar.

Doelstelling was ook de 6de plaats in de eindrangschikking en door Marke Webis Wevelgem te verslaan doken ze weer de top 5 in met zelfs nog zicht op de 4de plaats als Gimm E Waasland Kruibeke vanavond geen punten pakt tegen Avoc Achel.

Een enorme prestatie want het voorbije seizoen was er ééntje dat getekend werd door blessures : na het uitvallen van Menno Van De Velde was het later de beurt aan Jonas Glassée en ook Ward Van Dyck en Wouter Gijsemans waren een tijdje out. Daardoor kon coach Michel Mariën vaak enkel terugvallen op een kern van 9 basisspelers en moest hij beroep doen op de 2de ploeg om zijn team te depanneren.

Gisteren was Christophe Witvrouwen van dienst om de rangen te versterken en hij maakte samen met de rest van de heren1ploeg een echt volleybalfeest van hun laatste thuismatch.

Ze vochten Met Eendracht Naar De Overwinning en haalden echt het onderste uit de kast maar in de 1ste set moesten ze het onderspit delven tegen een heel sterk aanvallende bezoekende ploeg.

Als in de 2de set de Mendofanfare zijn opwachting maakte keerde het tij en nam Bob Douwen zijn ploegmaats op sleeptouw om een mooi einde te breien aan zijn tienjarige carrière bij Mendo Booischot. in de 4de set legt hij met een opslagreeks van 7 de weg open voor een welverdiende overwinning en als Wouter Gijsemans, Ruben Duwaerts en Ruben De Ryck 4 killblocks op rij zetten is de veer van de bezoekers gebroken.

Als bij 24-13 een 1ste set/matchbal wordt zet Bob Douwen bij wijze van afscheid nog de kers op de taart met een prachtige pipeaanval en zo de 5de plaats in de eindrangschikking van de liga B.

Speelden : Wouter Gijsemans, Ruben Duwaerts, Ruben De Ryck, Wout Van Dyck, Bob Douwen, Joren Appels en Wout Ponnet (Libero)

Kwamen in : Pieter Gielen, Ward Van Dyck en Christophe Witvrouwen

Setstanden : 22/25, 25/21, 25/22, 25/13

Transfers

Voor sommige spelers was het gisteren hun allerlaatste wedstrijd in de kleuren van de club, enkele anderen gaan binnen Mendo een andere uitdaging zoeken. Na dit seizoen hangen volgende spelers hun H1schoenen aan de haak :

-> Joren Appels gaat naar Amigos Zoersel. We zijn er uiteraard heel trots op dat er nog eens een speler van Mendo Booischot (4 seizoenen) naar Liga A gaat.

-> Jonas Glassée gaat net als Bob Douwen en Yannick Slaets bij heren 5 (2de provinciale) spelen. Daar vinden zij hun vroegere ploegmakkers Toon Thys, Stijn De Becker, Robin De Keyzer, Dries Vekemans e.a. terug. Een ploegje om in de gaten te houden ;-)

->Pieter Gielen, speler bij H2 en sinds dit seizoen bij H1, gaat korter bij huis spelen en vindt vanaf volgend jaar zijn stekje bij Zonhoven

-> Menno Van de Velde heeft na aanhoudende blessures jammer genoeg de beslissing moeten nemen om te stoppen als speler. Hij zal zich vanaf volgend seizoen toeleggen op het scouten en wordt daarin ondersteund door Thomas Van Woensel die er gelukkig nog een jaartje bijdoet.

De "blijvers" Wouter Gijsemans, Wout Ponnet, Ruben Duwaerts, Ward Van Dyck, Wout Van Dyck en Ruben De Ryck krijgen volgend seizoen versterking van :

-> Arnor Van Leemputten, spelverdeler, komt van VCV Leefdaal-Bertem (2e divisie)

-> Timo Van Wesemael, opposite, komt van VC Eternit Kapelle-op-den-Bos (1e divisie)

-> Sam Hoeyberghs, middenman, komt van VTI Blok Hasselt (1e divisie). Hij heeft zopas de Limburgse beker gewonnen door de Liga B-ploeg van Achel te verslaan met 3-1.

-> Bram De Laet, middenman, komt van Heren 2 en kwam ook dit seizoen de 1ste herenploeg al enkele keren depanneren.

-> Ruben Smets, receptie-hoek, komt van Heren 3 Mendo, kampioen 2e divisie + (hopelijk winnend :-)) finalist Beker van Vlaanderen. De finale wordt gespeeld op 6 mei om 18u30 in het Eurovolleycenter te Vilvoorde. Allen daarheen!

Doelstelling naar volgend jaar toe is zeker proberen om de kern een heel jaar fit te houden. De voorbije 2 seizoenen werd een groot deel van het seizoen afgewerkt met een beperkte kern van 9 spelers waaronder slechts 2 middenmannen.

Als coach Mariën volgend seizoen altijd beroep kan doen op zijn 11 basisspelers dan zullen de resultaten zeker volgen en hoeft hier zelfs nog geen plaats in het klassement voorop gesteld te worden. Hij kijkt vol vertrouwen uit naar volgend seizoen.'

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto