Zaterdagavond kreeg de 1ste herenploeg van Mendo Booischot het bezoek van VC Global Wineries Kapellen. De bezoekers kwamen met de vaste overtuiging om het beste van zichzelf te geven en zo een einde te maken aan de opeenvolgende rij van nederlagen en van bij het begin van de wedstrijd was het Noordkempens temperament voelbaar in De Lichten.

De mannen van Kapellen maakten direct een kleine kloof (2-4) maar de thuisploeg vocht terug en werkte de achterstand weg. Via 11-7 ging het vlot naar 21-15. Bij het einde van de set maakten de bezoekers nog even een inhaalbeweging 22-19 en 23-21 maar dan stoomde Mendo in 1 keer door naar setwinst 25-21.

In de 2de set, ondertussen gesteund door een ganse bus supporters die bij het einde van de 1ste set pas toekwam, kregen we een heel gedreven thuisploeg te zien die Kapellen op een hoopje speelde In minder dan 20 minuten werd het 25-13.

Na een donderpreek van coach Van Drom en de inbreng van Wim Versees bij het begin van set 3 waren de mannen van Kapellen iets beter bij de les en boden ze meer weerwerk. Als bij een 8-10 achterstand Wouter Gijsemans (Mendo Booischot) door een slecht contact met Gert Vandeput gekwetst uitvalt met een zware enkelblessure waren de mannen van Mendo even het noorden kwijt.

Bram De Laat (heren 2) werd in de ploeg gedropt, Een opstellingsfout bij de wissel gaf hem echter de kans om zich te herpakken en zijn in het net gekegelde opslag te herstellen. Dat deed hij voortreffelijk!! Hij zorgde met een opslagreeks (7 waarvan 3 rechtstreekse punten) op zijn eentje voor de spectaculaire remonte van de thuisploeg(van 9-11 naar 17-11!!),

Qua revanche voor de “uitschakeling” van ploegmaat Wouter kan dat tellen! Kapellen gaf zich echter niet zomaar gewonnen en bij 20-20 stonden de bordjes terug in evenwicht. Dan kregen we nog een superspannend wedstrijdeinde waarin bij  setbal 23-24 een enorme discussie oplaaide bij de Kapelse delegatie naar aanleiding van een bal die al dan niet de grond had geraakt ....

Heel belangrijk punt dat door de wedstrijdleiding in het voordeel van Mendo werd toegekend en de thuisploeg liet die kans niet liggen .... over en out voor Kapellen met 26-24 -Verdiende overwinning voor Booischot en 4de nederlaag op rij voor Kapellen.

Een plaats in de top 5 van de rangschikking voor de mannen van Mendo is de kers op de taart van de heenronde …. In de hoop om tijdens de winterstop toch wel enkele gekwetsten te kunnen recupereren kijken we vol vertrouwen de aanvang van de terugronde tegemoet.

Setstanden: set 1 : 8 -7 16-11 25-21 set 2 : 8 -2 16-9 25-13 set 3 : 8 -7 16-11 26-24

Speelden: Wouter Gijsemans, Joren Appels, Ruben Duwaerts, Ruben De Ryck, Bob Douwen en Wout Ponnet (Libero)

Kwamen in: Ward Van Dyck, Jorik Van Looy, Jorne Adriaensen en Bram De Laet