Volleybalteam Lendelede  in Liga B met 3-0 een maatje te groot voor Mendo Booischot.

Gisterenavond trok de 1ste herenploeg van Mendo naar het verre Lendelede voor de competitiewedstrijd Volleyteam Lendelede - Mendo Booischot (Liga B).  De mannen van Michel Marien moesten de klus klaren met slechts 8 spelers maar waren vastbesloten om hun vel duur te verkopen.  Ze begonnen dan ook heel gretig aan de wedstrijd en bij de 1ste TTO keek Volleyteam Lendelede tegen een 4-8 achterstand aan.

Onder impuls van een sterk aanvallende Joppe Paulides vocht de thuisploeg zich terug in de match en kon bijna aansluiten bij 12-13. Een dubbele wissel bij Mendo Booischot kon nog even het tij keren (13-16) maar naar het einde van de set toe stelde Volleyteam Lendelede orde op zaken en pakte, zij het pas na 3 setballen, de setwinst met het kleinste verschil (27-25).

In de 2de set schoot Volleyteam Lendelede het best uit de startblokken en stond in geen tijd 8-4 voor. Onze mannen gaven zich niet zomaar gewonnen en vochten terug mèt resultaat : bij 17-17 stonden de bordjes terug in evenwicht. Dan deden enkele persoonlijke fouten (oa opstellingsfout) hen de das om en kon de thuisploeg toch nog vrij makkelijk de score verdubbelen. (25-21)

Dat Volleyteam Lendelede niet onverdiend meedraait aan de top van het klassement werd heel duidelijk in de 3de set waarin Joppe Paulides weer een hoofdrol speelde. Onze mannen konden geen vuist meer maken tegen het goed georganiseerde Lendelede en moest de wet van de sterkste ondergaan. (8-3, 16-10 en 25-20).

Ondanks de 3-0 cijfers konden de heren van Mendo Booischot terugblikken op een verdienstelijke wedstrijd en kijken vooruit naar de wedstrijd  van volgend weekend tegen VC Zoersel in hun thuishaven Sporthal De Lichten.

Setstanden :  (27/25, 25/21, 25/20)

Speelden : Wout Van Dyck, Joren Appels, Ruben De Ryck, Ruben Duwaerts, Wouter Gijsemans, Ward Van Dyck en Wout Ponnet (Libero)

Kwamen in : Bob Douwen en Pieter Gielen