Na een zwaar weekeinde vorig week, moest de eerste herenploeg van Mendo Booischot in actie komen tegen BVMV VOLLEY NOORDERKEMPEN VOSSELAAR-MERKSPLAS. Beide ploegen delen de zevende plaats met 11 punten zodat een aangename wedstrijd verwacht kon worden.

Net als de thuisploeg hebben ook de bezoekers af te rekenen met blessures : zij traden o.a. aan zonder hun spelverdeler Proost.

In de eerste set liepen de bezoekers meteen twee punten uit. Tegen de eerste TTO had de thuisploeg deze achterstand kunnen ombuigen naar een 8-5 voorsprong. Mendo behield deze voorsprong tot TTO2 (16-14) maar gaf dan toch nog de set uit handen. De bezoekers namen over bij 17-17 en hielden, op aangeven van hun opposite Dirk Luyten, niet meer af. Mendo kon met enkele goede acties van Ruben De Rijck nog even terugkomen tot 20-21 maar moest zich dan neerleggen bij het verlies van de eerste set (22-25).

In de tweede set sloeg Mendo meteen een kleine kloof (8-5) waarbij vooral Ruben De Rijck zich bij de thuisploeg opnieuw liet gelden. De thuisploeg domineerde dan rustig verder met stevig opslagwerk van Appels en Douwen. De bezoekers bleven hun achterstand aanpakken, met succes tot 14-13. Mendo liet evenwel niet los (TTO 16-13 op opslag Ruben Duwaerts) en liep verder uit met enkele aanvallen van Jonas Glassée (20-16). Beide opposites hielden elkaar in evenwicht, de thuisploeg trok uiteindelijk het laken helemaal naar zich toe en won de set (25-20) met een killblock van Van Dijck en Gijsemans.

In de derde set namen de bezoekers meteen het heft in handen. Mendo kon nog even aanklampen maar liep twee punten achter met TTO1 (6-8). Met Duwaerts aan de opslag draaide de receptie van de bezoekers evenwel in de soep waardoor Mendo meteen doorstootte naar 12-8. Het vertrouwen bij de bezoekers werd aangetast waardoor de thuisploeg verder kon uitlopen (16-10) met een constante druk. De thuisploeg controleerde en bouwde de voorsprong verder uit om de set te pakken met 25-17.

Set 4 begon gelijkopgaand (TTO1 7-8) waarbij Vosselaar altijd een puntje voorsprong behield. De thuisploeg blijft aanklampen maar door enkel foutjes geraakte ze verder achterop (9-13). Een eerste time-out van coach Mariën bleef zonder resultaat. maar na de 2de lukte het hem om zijn manschappen terug bij de les te krijgen. Met enkele killblocks op Luyten vochte ze zich  terug in de match tot 12-13, en met twee aces van Douwen kwamen ze zelfs op een 14-13 voorsprong -Mendo ging meteen TTO2 in met 16-14. De bezoekers hadden ondertussen receptie/hoek Lemmens verloren met een kwetsuur, Mendo bleef erg efficiënt opslagdruk houden en won de set en de match via 20-15, 23-16 uiteindelijk met 25-17.

Verdiende 3-1 zege voor de thuisploeg

Speelden voor Mendo: Ruben Duwaerts, Bob Douwen, Wouter Gijsemans, Joren Appels, Wout Van Dyck, Ruben De Rijck, Wout Ponnet

Kwamen in: Jonas Glassée, Pieter Gielen

verslag: Filip Duwaerts/Mendo/Nnieuws.be