De heenronde van dit seizoen leek er voor Mendo in de Liga B ééntje te worden van "net niet gewonnen tiebreaks". In hun confrontaties met de kopploegen moesten ze namelijk altijd heel nipt het onderspit delven en bleven achter met 1 punt.

Gisterenavond moesten ze het opnemen tegen Wara Genk, 5de in de rangschikking. De Booischotse delegatie trok, zij het met een nog steeds gehavende ploeg en slechts 2 reservespelers, vol goede moed maar vooral ook op hun hoede naar de Eurosporthal in Genk.

De heren van Mendo vlogen er direct in en liepen met een sterke servicereeks van Wout Van Dyck al vlug uit tot 4-8. Dan verloren ze even hun concentratie en zagen Wara Genk punt per punt naderbij sluipen en bij 11-11 stonden de bordjes in evenwicht. Wout Van Dyck zocht en vond zijn ploegmaats dan weer blindelings en Gijsemans, Van Dyck en Appels maakten daar dankbaar gebruik van.

Enkele misverstanden in de Booischotse verdediging zorgden ervoor dat Genk even op voorsprong kwam. Coach Michel Mariën greep in en zette zijn mannen weer op het juiste spoor. Over en out voor Genk en 21-25 voor Mendo!

Sterk collectief

Ook in de 2de set kon een collectief sterk spelend Mendo Booischot makkelijk afstand nemen en liep vlot uit tot 3-8. Brecht Campforts werkte die achterstand, met maar liefst 3 aces, in één keer weg.

Dan kregen we even een gelijkopgaande wedstrijd en vochten beide ploegen voor elk punt. Dank zij puik aanvalswerk van weerom Brecht Campforts kon de thuisploeg even druk zetten maar de bezoekers herpakten zich snel. Michel Mariën dropte de jonge Ward Van Dyck in de ploeg en die zorgde voor de ommekeer.

Er kwam terug enthousiasme in de ploeg en dat rendeerde. Wout Van Dyck serveerde de Genkse verdediging op een hoopje en Mendo haalde vlot set 2 binnen.

In de 3de set bleef Ruben Duwaerts (rugproblemen en niet 100% fit) aan de kant en werd de 17-jarige Ward Van Dyck in de basis gedropt. Die speelde, net als broer Wout en naamgenoot Maarten, een "Dyck" van een wedstrijd en had met een 1manskillblok, een ace en enkele sterke aanvallende en verdedigngende acties een groot aandeel in deze 3de setwinst.

Bij Wara Genk zorgde een combinatie van persoonlijke fouten, opslagmissers, gebrek aan concentratie en misverstanden in de verdediging ervoor dat ze op geen enkel moment echt in de wedstrijd zaten. De bezoekers speelden een bijna foutloze wedstrijd en wonnen makkelijk met 17-25!!!

Op 10/1/2016 volgende wedstrijd

Ze konden het jaar afsluiten met een oververdiende overwinning en met uitzicht op een welverdiende rustperiode uitkijken naar de laatste wedstrijd van de heenronde op zondag 10 januari om 18u30 tegen Gimm-E-Waasland Kruibeke in sporthal De Lichten in Booischot.

Uitslag: 0 - 3 (21/25, 22/25, 17/25)

Speelden : Joren Appels, Wouter Gijsemans, Wout Van Dyck, Maarten Van Dyck, Ruben Duwaerts, Bob Douwen, Benedict Buts (Libero).

Kwamen in : Toon Swinnen, Ward Van Dyck.

Verslag: Annemie Daems/Mendo Booischot/Nnieuws.be