Gisterenavond trok de 1ste herenploeg van Mendo Booischot naar het Europees Volleybalcentrum in Vilvoorde om het daar op te nemen tegen de nationale beloftenploeg die we momenteel in het midden van de rangschikking terugvinden. De voorbije weken waren ze in goede doen en moesten ze enkel hun meerdere erkennen in de ploegen uit de top 3 dus zeker niet te onderschatten.

In de eerste set draaide de side out bij Mendo vlekkeloos en liet Wout Van Dyck zijn ploegmakkers naar hartelust scoren. Via 3-8 werd het 8-16 en bij 15-24 zette Ruben De Ryck de kers op de taart met een welgemikte aanval : 15-25.

De ploeg van Dominique Baeyens begon vol vertrouwen aan de 2de set maar kon aanvankelijk enkel aanklampen. We kregen een heel gelijkopgaande wedstrijd te zien maar in moneytime hield de thuisploeg het best de zenuwen in bedwang en profiteerde van de missers van hun tegenstanders om de set te winnen met het kleinste verschil. (6-8, 15-16 en 26-24).

Michel Mariën bracht Pieter Gielen in om het spel te verdelen en die bracht de nodige rust in de ploeg. De bezoekers speelden heel geconcentreerd en wonnen dan ook vrij makkelijk. (7-8, 11-16 en 16-25). -In de 4de set toonden de mannen van Mendo te weinig initiatief en vechtlust om te winnen tegen de jeugdige maar heel gedreven spelende beloftenploeg. Berre Peters en Seppe Van Hoyweghen speelden de Booischotse verdediging op een hoopje en dwongen een tiebreak af. (8-6, 16-13 en 25-22)

In de beslissende set begon schoot de thuisploeg het best uit de startblokken en was Mendo van bij het begin op achtervolgen aangewezen. Bij 11-14 leek de wedstrijd gespeeld maar Booischot hield het hoofd koel en bracht de bordjes terug in evenwicht. Jammer voor uitblinker Berre Peters dat een voetfout uiteindelijk zijn ploeg de das omdeed en de eindscore op het bord zette. Mendo nam in extremis toch nog 2 punten mee naar huis maar liet een unieke kans liggen om dichter bij Puurs te komen.

De mannen van Booischot speelden zeker niet hun beste wedstrijd van het seizoen en hadden het tegen de beloftenploeg niet makkelijk maar het positieve is dat ze de eerste gewonnen 5setter van dit seizoen op hun palmares konden zetten. De tiebreak-ban is gebroken!

Setstanden: 15-25, 26-24, 16-25, 25-22 en 16-18. -Speelden : Wout Van Dyck, Ward Van Dyck, Joren Appels, Bob Douwen, Wouter Gijsemans, Ruben De Ryck, Wout Ponnet (Libero) Kwamen in : Ruben Duwaerts, Pieter Gielen.

Door de bekerwedstrijden van volgend weekend kunnen ze genieten van een rustperiode om er dan weer in te vliegen voor een dubbelslag : -op vrijdagavond 17 februari  om 20u30 1/2 finale van de beker van Antwerpen Mendo Booischot - BVMV Volley Noorderkempen Vosselaar op zondag 19 februari om 16u30 Gimm-e Waasland Kruibeke A - Mendo Booischot (Liga B)