De Heren 1 van Mendo Booischot (Liga B) wonnenn in de zaal van Wara Genk met 1-3 en pakten de drie punten.

De Liga Bploeg van Mendo moest het gisterenavond opnemen tegen Wara Genk, 9de in de rangschikking. De Booischotse delegatie trok, zij het met een nog steeds gehavende ploeg en slechts 2 reservespelers, vol goede moed maar vooral ook op hun hoede naar de Eurosporthal in Genk.

De bezoekers namen een zwakke start en waren direct op achtervolgen aangewezen. Een combinatie van persoonlijke fouten, opslagmissers, gebrek aan concentratie en misverstanden in de verdediging zorgde ervoor dat ze in de eerste set op geen enkel moment echt in de wedstrijd zaten. Wara Genk won dan ook makkelijk met 25-18. (6 -8 10-16 14-21 18-25)

In de 2de set kregen we een meer gelijkopgaande wedstrijd met sterke blokkerende acties van Appels en Duwaerts. Een knappe servicereeks van Ruben De Ryck zette Mendo op een zucht van setwinst en Bob Douwen zette de kers op de taart met een listige plaatsbal.(6-8, 13-16, 14-21 en 15-25)

Ook in de 3de set kon een collectief sterk spelend Mendo Booischot makkelijk afstand nemen en liep vlot uit tot 0-6. Dan verloren de bezoekers even hun concentratie en zagen Wara Genk punt per punt naderbij sluipen en bij 16-16 stonden de bordjes weer in evenwicht. Enkele misverstanden in de Booischotse verdediging zorgden ervoor dat Genk zelfs even op voorsprong kwam. Coach Michel Mariën greep echter in en zette zijn mannen weer op het juiste spoor. Er kwam terug enthousiasme in de ploeg en dat rendeerde. Ward Van Dyck serveerde de Genkse verdediging op een hoopje en het was over en out voor Genk. (3-8, 16-14, 20-21 en 25-27)

Spreekkoren

In de 4de set kregen we ondanks de aanhoudende en ronduit beledigende "spreekkoren" die over het veld galmden vanuit de Genkse kantine een supergemotiveerd Mendo te zien. Jammer dat zo'n scheldtirades toegelaten zijn tijdens een sportieve happening maar de bezoekers hielden het hoofd koel. en vochten voor elk punt. Ward Van Dyck en Wouter Gijsemans maakten met een fenomenaal killblok een einde aan de wedstrijd! Mendo nam oververdiend 3 punten mee naar huis. (2-8, 7-16, 16-21 en 20-25)

Speelden : Joren Appels, Wouter Gijsemans, Wout Van Dyck, Ward Van Dyck, Ruben Duwaerts, Ruben De Ryck, Wout Ponnet(Libero)

Kwamen in : Pieter Gielen, Bob Douwen

Op zaterdag 1 april speelt Mendo Booischot thuis in zaal De Lichten in Booischot om 20.30u tegen VC Gembloux.