U bent hier

Mensen in armoede door corona blijven onder de radar: "Het moeilijkste aan weinig geld hebben, is hulp vragen"

Vlaanderen
16.11.2020 - 10.02u
Door: Lex Verellen

Mensen die tijdens de coronacrisis in armoede belanden, blijven onder de radar. Dat zeggen de armoedeverenigingen. "Ze denken vaak dat ze het zelf nog kunnen oplossen", zegt Cindy Van Geldorp van het Netwerk tegen Armoede.

"Ze schamen zich om hulp te zoeken of ze beschouwen hun situatie niet als armoede." We spraken met verschillende mensen in financiële moeilijkheden, drie van hen waren bereid te getuigen over hun situatie.

"We merken dat steeds meer mensen die het vroeger relatief goed hadden, nu in de miserie belanden", zegt Cindy Van Geldorp van het Netwerk tegen Armoede. Ze is ervaringsdeskundige.

"Bij onze 58 verenigingen zien we voorlopig niet meer volk over de vloer, behalve een stijgende vraag naar noodhulp en voedselpakketten. Met de winter voor de deur vrezen we dat heel wat daklozen en mensen zonder papieren letterlijk in de kou blijven staan."

Wie het al moeilijk had voor de coronacrisis, heeft het nu nog moeilijker. Maar er is ook een steeds groter wordende groep mensen die tijdens de coronacrisis in financiële moeilijkheden zijn beland. (VRT NWS)


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto