Merak – expert in de archivering, de digitalisering en het beheer van fysieke documenten – en Docbyte – specialist in dezelfde materie, maar dan digitaal – verbinden hun expertises.

Deze samenwerking laat Merak en Docbyte toe om hun klanten een kwaliteitsvolle totaaloplossing te bieden voor elke uitdaging op het vlak van digitalisering, classificatie en toewijzing van papieren post.

Henrik Rooms, CEO van Merak: "Wij zijn gespecialiseerd in de analoge en logistieke verwerking van klassieke briefwisseling.

Ons vaste team van speciaal opgeleide en ervaren medewerkers opent de enveloppen, analyseert de inhoud, digitaliseert de post, verzendt de gedigitaliseerde brieven en zorgt voor de bewaring of vernietiging van de papieren exemplaren.

Alle inkomende post kan binnen 24 uur na ontvangst digitaal beschikbaar zijn. Met onze processen kunnen we 90 procent van de aanvragen verwerken.

Maar voor grote of complexe dossiers, of voor zeer gedetailleerde classificaties, hebben we meer gespecialiseerde software nodig. En dat is niet onze kernactiviteit. Vandaar onze samenwerking met Docbyte."

Frederik Rosseel, CEO bij Docbyte: "Op basis van onze jarenlange ervaring in verschillende sectoren, maar voornamelijk in de financiële wereld, verzekeringssector en publieke sector hebben we onze eigen cloudsoftware ontwikkeld voor de digitalisering van papieren documenten, maar ook voor classificatie, identifatie en extractie van data uit elk type communicatie.

In die sectoren, vormt communicatie de basis van een besluitvorming. Onze gespecialiseerde software laat bedrijven toe om efficiënt informatie te classificeren en extraheren op basis van Artificiële Intelligentie en Machine Learning, en ze daarna naar de juiste personen te distribueren via onze digitale dossieropvolging.

Met de hulp van Merak, kunnen we onze klanten nu ook ontzorgen op het vlak van scanning en fysieke archivering."

Dankzij dit partnership verbinden Merak en Docbyte hun analoge en digitale expertises én kunnen Merak en Docbyte hun klanten een totaalpakket bieden voor de digitalisering van hun klassieke briefwisseling via zowel post als e-mail. En wie weet wat de toekomst nog brengt.' (pp)