U bent hier

#merciMarcel: gedelegeerd bestuurder Marcel Smets gaat op pensioen bij Drisag

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
30.03.2021 - 09.14u
Door: Lex Verellen

Drisag neemt op 31 maart afscheid van Marcel Smets. Hij heeft er een 30-jarige carrière opzitten als afgevaardigd bestuurder.

'We kunnen hem uiteraard niet zomaar laten gaan zonder hem online eens goed in de bloemetjes te zetten. De eerste vraag was meteen een lastige, wie is Marcel nu echt? Na heel wat gepeins vertelt hij dat hij toch wel het meeste Drisag is. Hieronder lees je het hele verhaal.

How it all began...

'Om te beginnen aan zijn verhaal gaan we eerst terug in de tijd. Naar eind jaren 80 om exact te zijn. Toen nam de familie Renders Drisag over.

Hierdoor kwam er een opmerkelijke fusie op gang, RMF meubelfabriek, een metaalbewerkings-bedrijf uit Overpelt en Drisag, een kantoorstoelenfabrikant uit Deurne, verenigden zich in Herentals aan de Diamantstraat.

Dit alles moest in goede banen worden geleid. En na een tijdje zoeken, vonden ze eind 1990 de geschikte man, namelijk Marcel Smets.

De klik met het team was er vanaf dag één. Bovendien is Marcel een bruggenbouwer geweest tijdens deze ingewikkelde fusie. Eh voilà, zo werd hij afgevaardigd bestuurder van Drisag. Deze functie heeft hij 30 jaar met hart en ziel uitgevoerd.'

Thuiskomen in een familiebedrijf

Volgens Marcel is Drisag een familiair bedrijf met oog voor zijn werknemers. Het hanteert een persoonlijke en eerlijke aanpak voor zowel zijn werknemers als klanten. Er werd hem de vraag gesteld wat hij het meeste zal missen.

Hierop antwoordde hij zonder enige twijfel dat dit de contacten zijn. Er hangt een ontspannen sfeer van collegialiteit, toffe collega’s die alles over hebben voor elkaar.

In de beginjaren arriveerde Marcel als één van de eerste en vertrok hij als één van de laatste. Hij heeft meer uren bij Drisag doorgebracht dan wie dan ook. Drisag ligt nog steeds nauw aan zijn hart. 

Marcel draagt zijn taken bij Drisag over aan Niek Renders. Hij heeft er het volste vertrouwen in dat Niek zijn nieuwe rol met verve gaat vervullen. De toekomst van Drisag ziet er volgens hem erg rooskleurig uit!

Wat brengt de toekomst

De vraag die op ieders lippen brandt: “Wat zijn de toekomstplannen?” Marcel is een fervent skiër en zal vanaf 31 maart zijn latten net iets vaker aantrekken.
Het avontuur roept. Daarnaast kan hij ook meer tijd spenderen met familie. Zijn kinderen en kleinkinderen heeft hij moeten missen in deze coronactijden. Tijd voor wat quality time.

Tenslotte zijn er nog de klusjes in-en rondom het huis, die zich door de jaren heen hebben opgestapeld. Kortom Marcel gaat zich zeker niet vervelen tijdens zijn pensioen.'
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto