VC Herentals stond voor de erg moeilijke verplaatsing naar Merksplas. Ondanks het grote puntenverschil in de rangschikking bleek de tegenstander van vandaag in de heenronde al een zeer moeilijk te ontwrichten team.

De knappe 2-6 overwinning op Balen was alvast een serieuze waarschuwing. Nu de ploeg de ziekenboeg zag leeglopen wisten we dus op voorhand dat het bloed, zweet en tranen zou kosten om onze leidersplaats te verdedigen.

Toch begonnen de bezoekers het beste aan de wedstrijd, een voorzet van Luyckx werd voor de neus van Slechten in hoekschop gewerkt, bij diezelfde hoekschop kopte Dufraing nipt over. Op het kwartier lepelde Wouters een vrijschop nipt naast waarna Merksplas ook zijn eerste kans liet optekenen maar Peeraer besloot rakelings naast.

Rood-wit nam dan weer even het voortouw met een perfect geschilderde hoekschop van Slechten maar de kopbal van Verbert werd van de lijn geveegd. Merksplas dreigde nog met een vluchtschot van Verheyen maar De Booij duwde de veraderlijke poging in corner. Merksplas knokte zich meer in de wedstrijd en herstelde het evenwicht. Kansen bleven echter uit, Peeraer waagde net voor het rustsignaal nog een poging maar zag zijn schot een metertje naast de kruising belanden.

Evenwicht tot affluiten
Ook in de tweede helft hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht, al was de eerste kans opnieuw voor VCH. Luyckx kon knap samenspel net niet afronden. Amper een minuutje later solliciteerde Slechten met een magistrale lob bijna voor “doelpunt van het jaar” maar doelman Gysbrechts pareerde het leder nog net onder de deklat.

In een verder kansarme tweede helft kregen beide ploegen nog één mogelijkheid, Van Brantegem voor Herentals en Verheyen voor Merksplas besloten te zwak op doel waardoor dit fel bevochten duel op een correcte 0-0 eindigde.

Herentals incasseerde dus opnieuw geen doelpunt en kan zijn clean sheet nu al zes wedstrijd onafgebroken verdedigen. Balen en Heikant verloren hun wedstrijd en zien rood-wit dus nog een puntje uitlopen.

Enkel Branddonk won zijn wedstrijd en kan mits winst in de uitgestelde match tegen Oevel op gelijke hoogte komen met VCH. Het beloven dus nog erg spannende weken te worden, zo ook volgende week wanneer Herentals het bezoek krijgt van Lentezon Beerse.

Opnieuw opletten geblazen want Lentezon is zeker niet meer de ploeg die VC in de heenronde simpel met 1-4 klopte, dat bewijst de recente 9 op 9 van Lentezon en de winst tegen Balen. Herentals zal alvast niet kunnen rekenen op de diensten van Dufraing die geelgeschorst zal moeten toekijken.

VC Herentals speelde met: De Booij Niel; Van Doninck Jelle; Verwimp Stef; Wouters Thomas; Luyckx Lars; Slechten Jochen; Verbert Jonas; V.D.Schraelen Thomas; Heylen Gerd; Van Peer Nick; Dufraing Kevin.
Bank: Maes Jens; De Swert Birger; Van Brantegem Nathan; Van De Weyer Dries.

Vervangingen: 59e Van Brantegem Nathan voor Wouters Thomas; 78e Van De Weyer Dries voor Slechten Jochen.
Gele kaarten: Wouters Thomas ; Dufraing Kevin (geschorst tegen Lentezon).

Aanwinsten VC Herentals voor volgend seizoen
In de marge: het bestuur van VC Herentals maakt volop werk om ook volgend seizoen met een meer dan competitieve ploeg aan te treden. In dat opzicht haalde de club al 2 versterkingen binnen: Ken Van Bouwel is een 21-jarige flankspeler die overkomt van Verbr.Geel-Meerhout en Robin Baert is een 22-jarige linksvoetige aanvaller die dit jaar actief is bij FC Merksem (3e prov.).

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws.
Foto's Jos Flamand / VC / Nnieuws.