Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Merode-onthaalpoort Averbode op z’n paasbest

de Merode

De onthaalpoort van Landschapspark de Merode aan de abdijsite in Averbode is bij de start van het toeristisch seizoen helemaal klaar om de talrijke bezoekers opnieuw te ontvangen.

De infoborden met recreatieve routes zijn vernieuwd en het buitenmeubilair kreeg een grondige onderhoudsbeurt. Dit gebeurde dankzij een samenwerking tussen Landschapspark de Merode vzw, Stad Scherpenheuvel-Zichem, de Abdij van Averbode en maatwerkbedrijf De Vlaspit. Op woensdag 29 maart werd de aftrap van het toeristische seizoen gegeven in aanwezigheid van de burgemeester en de abt.

Al meer dan 10 jaar is de abdijsite één van de vijf onthaalpoorten van Landschapspark de Merode.  Bezoekers kunnen dit merken aan de typische houten banken en infoborden langs de inmiddels autovrije lekdreef.

Op een zomerse dag is deze lekdreef een geliefde tussenstop voor fietsers en wandelaars. “Niet alleen ligt het populairste wandelknooppunt van Vlaanderen hier, de streek is ook geliefd bij fietsrecreanten, mountainbikers en ruiters. Al deze bezoekers willen we optimaal kunnen ontvangen. We zijn dan ook blij om het toeristisch seizoen te kunnen starten met deze vernieuwde infoborden van Landschapspark de Merode.

De stad vindt de samenwerking met de Merodepartners belangrijk. Dankzij blijvende inspanningen en een goede samenwerking kan dit prachtige gebied dat op de grens van drie provinciën ligt haar troeven ten volle uitspelen”, aldus Manu Claes, burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem.

“Ook voor de abdij is een verzorgde en aantrekkelijke omgeving belangrijk.”, beaamt Abt Fierens. ”De norbertijnenabdij is altijd een gastvrije plek geweest, en dit laten we zien op verschillende manieren. Zo kan je onze Kerkdiensten bijwonen en ontvangen we jaarlijks honderden jongeren op bezinningsdagen. Maar de passant of de wandelaar die wil onthaasten, is hier uiteraard ook welkom.”

Het buitenmeubilair kreeg een stevige onderhoudsbeurt door het maatwerkbedrijf ‘De Vlaspit’ uit Scherpenheuvel. De Vlaspit is Merodelabelhouder. De onderneming kreeg dit label toegekend omwille van hun duurzame werkzaamheden, zowel op sociaal als op ecologisch vlak. Zo zetten zij bijvoorbeeld in op circulaire economie.

Als labelhouder zijn zij ambassadeur van het landschapspark, en namen ze deze opdracht dan ook met veel plezier aan.' info@landschapsparkdemerode.be  https://www.bezoekdemerode.be/

Foto's Isabelle Lindemans/ NNieuws.

Merodepoort Averbode

Merodepoort Averbode

de Merode

Deel dit artikel