U bent hier

‘Merry Climate Change’: van afval tot designer toy onder de kerstboom!

Provincie Antwerpen | Vlaanderen
12.12.2019 - 17.18u
Door: Mark Jaspers

Moest de Kerstman een klimaat-activist zijn, dan kregen alle peuters en kleuters de nieuwe Wishbone RE2 cadeau! Deze hippe loopfiets is immers gemaakt van gerecycleerde, koolstofarme kunststof.

Gerecycleerde PET-flessen en tapijten werden omgetoverd tot een ecologische musthave op wieltjes. Het Nieuw-Zeelandse speelgoedbedrijf Wishbone Design Studio speelt met haar speelgoed al jaren in op duurzaamheid...

Klein fietsje met grote klimaat ambities

De Wishbone RE2 is méér dan een ecologisch verantwoord design pareltje: de loopfiets werd ontworpen in kader van 'Gen Less', de klimaatveranderingscampagne van de Nieuw-Zeelandse overheid.

Gen Less is een groene beweging die een klimaatvriendelijke manier van leven en werken stimuleert bij organisaties, bedrijven én individuen. Hun motto om minder energie te gebruiken en meer uit het leven te halen, inspireerde Wishbone Design Studio om dit nieuw design te creëren.

Kinderen kunnen jarenlang (van 18 maanden tot 6 jaar) genieten van deze meegroei-fiets. En er zijn bovendien slechts enkele materialen, processen en componenten nodig om de fiets te produceren, waardoor weinig energie verloren gaat en dus weinig CO2 wordt uitgestoten. Ideaal voor klimaatvriendelijke kleuters!

Van plastic afval naar duurzaam design

Wist je trouwens dat het kader en de wielen van de nieuwe Wishbone bike de eerste ter wereld zijn die gemaakt zijn van volledig gerecycleerde kunststof? Hiervoor werden PET-flessen en tapijten gebruikt die anders op de afvalberg waren beland. Bovendien werden geen additieven zoals glasvezel of niet-afbreekbare kleurstoffen aan dit ecologisch materiaal toegevoegd.

Op die manier kan alles gemakkelijk opnieuw gerecycleerd worden. Maar precies door het duurzaam design zal je deze nieuwe Wishbone Bike RE2 niet snel weggooien. Net zoals een designer bag die wordt doorgegeven van moeder op dochter, is de Wishbone een designer toy waarmee ook jongere broertjes of zusjes later kunnen spelen of iets dat zelfs van generatie op generatie overgaat.

Duidelijke sporen van duurzaamheid

Duurzaamheid en een hart voor het klimaat stonden van bij het begin al synoniem voor Wishbone. Wishbone Design Studio maakte tot hiertoe loopfietsen van duurzaam berkenhout en hield in haar productieproces altijd al rekening met het milieu.

"Duizenden gezinnen willen hun koolstofvoetafdruk verlagen en hoe kunnen ze dat beter doen dan door met de fiets te rijden?", zegt Jennifer McIver, die samen met haar partner Richard Latham in 2007 Wishbone Design Studio oprichtte. "Ons motto is minder afval en meer spelen! We ontwerpen speelgoed dat de aarde helpt opruimen door daadwerkelijk afval te verwijderen."

De Wishbone Bike RE2 is beschikbaar in rood, zwart en 'raw' en vanaf nu te koop in de betere baby-, speelgoed- en fietsenwinkel. Stuur een mailtje naar Hebeco, exclusief verdeler van Wishbone in België voor een verdeelpunt in jouw buurt: info@hebeco.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto