Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Met de belbus op swingende kroegentocht in Tielen

Tielen

Zaterdag 15 april staat heel Tielen op z'n kop. Dan organiseren de Kempenzonen er voor de 20e keer hun populaire Muziekkroegentocht.

'We opteren steeds voor een mix van lokaal talent en nationale of internationale topartiesten', zegt Jan Reynders, PR verantwoordelijke KFKT vzw.  'De toegangsprijs houden we zo laag mogelijk.  Voor een avondje rock, pop, blues en een lekkere pint, kom je op zaterdag 15 april naar Tielen. Dan organiseren de Kempenzonen er voor de 20e keer een Muziekkroegentocht in het dorpscentrum.

Vanaf 20.30u kan je er in 6 cafés een live band aan het werk horen. Een gratis belbus pendelt tussen de kroegen en haalt bezoekers op in de buurgemeenten. Een inkomkaart kost 12 euro of 10 in voorverkoop.
www.kempenzonen.be

Organisator Koninklijke Fanfare de Kempenzonen zet gratis belbussen in om bezoekers op te halen en veilig weer thuis te brengen.

De orkesten spelen afwisselend 3 sets van telkens 40 minuten. Wie bij elke pauze van kroeg wisselt, kan alle bands aan het werk horen.

NIGHTLIFE – Tejater De Orchidee, Tielendorp 12
Tielt – Rechttoe-rechtaan bluesrock

Startten in 1986 als bluesrockband op motortreffens. De echte doorbraak kwam er na het opgemerkt optreden in het voorprogramma van the Popgun. De band speetlt in uithoeken van West-Vlaanderen tot Wallonië, en van Frankrijk tot in Nederland. Na 37 jaar samen op het podium, baadt de bluesrock in een eigen stijl met een groot entertainment gehalte.

KOMISAR – Herberg in den Drietip, Kerkstraat 50
Kasterlee – Rock/garage.

De vier met thuisbasis in Kasterlee kennen we van hun recente optredens op het Waterput festival en de Groot Lilse dorpsfeesten. Het knappe gitaarspel, een solide ritmesectie en ijzersterke zang doen denken aan de Arctic Monkeys en The Last Shadow Puppets.

THE CHALKHEADS – Sportkafee Tielenhei, Prijstraat 68
Herenthout – Energieke Poprock

Vijf jonge muzikanten namen in 2022 deel aan Homo’s Rock Rally. “Voor irritant enthousiasme een tien op tien” schreef een van de juryleden en dat kan kloppen. Ze brengen goede rock met stevige gitaarsolo’s en knappe bas- en zanglijnen. Naast covers vind je ondertussen ook een 5-tal eigen nummers op de setlist.

LOUIE & THE HURRICANES (MARSEILLE) – Café de Koetsier, Kerkstraat 157
Marseille (Fr) – Rockabilly, 50’ties, Rock&Roll.

Louie & The Hurricanes voert je mee op een prachtige reis doorheen de jaren 50 en 60 van vorige eeuw. Ze spelen covers van legendes als Eddie Cochran en Carl Perkins en laten je het grote tijdperk van de pioniers van de rock’n’roll en rockabilly herbeleven.

WALLAROOS – Jeugdhuis JeTi, Tielendorp 31a
Eeklo – Alternative / rhythm ’n blues / psychobilly

Niemand wil zich wagen aan de definitie van dit genre. Deze metamodernistische band beweegt heen en weer tussen ironie en contingentie. Je mag je verwachten aan een vette en vooral snelle reeks nummers die het midden houden tussen Jimmy Frey, Kings of Nuthin’ en de openingstrack van Men in Black 3.

THE RUMBLE DOLLS – Café De Willaert, De Willaert 14
Vremde – Rock-Coverband.

Rumble Dolls (drie gitaristen, drum en zang) brengen een up-tempo covers van grootheden als the Ramones, Black Sabbath en Donna Summer.

Praktisch
Mensen die vanuit Tielen, Kasterlee, Lichtaart, Poederlee, Lille of Gierle naar de kroegentocht willen, vatten post aan een van de haltes van de Lijn en bellen 0470/088.549 voor een gratis rit.

Inkomkaarten zijn verkrijgbaar in de deelnemende cafés en bij leden van de fanfare. In voorverkoop kosten ze €10. Zonder kaart komt u voor €12 binnen.

Tielen

Deel dit artikel