Vrijdagmorgen is in Heist-op-den-Berg officieel de bibbus voorgesteld. De bibbus rijdt langs de verschillende Heiste deelgemeenten waar onlangs de dorpsbibliotheek werd gesloten.

Dienstverlening op wieltjes

De bibbus, kreeg de officiële benaming De Bus en fungeert ook als kantoor en mini-gemeentehuis. De inwoners kunnen er voor alle info en kleine diensten terecht. De Bus is uitgerust met een computer. Je kan in De Bus alle formulieren of attesten aanvragen die door het gemeentebestuur moeten afgeleverd worden. Je kan er ook pmd-zakken, geschenkencheques aankopen.  De Bus rijdt uit naar de kerkdorpen en dat wil zeggen dat ze ook op plaatsen komt waar vroeger zelfs geen bibliotheek was. Er zijn haltes aan IMG in Heist-op-den-Berg, Zonderschot, Heist-Goor, Hallaar, Ten Kerselaere, Booischot, Triangel, Pijpelheide, Itegem, Schriek, Grootlo en Wiekevorst.

Voor het project van De Bus werkte het gemeentebestuur samen met busbouwer Van Hool in Koningshooikt. De leerlingen van het laatste jaar van de afdeling hout in het Sint-Lambertusinstituut werkten mee aan de inrichting en de afwerking van de Bus.

De Bus in cijfers

- is 12 m lang, 3.61 m hoog en 2.55 m breed

- maximaal toegelaten gewicht bedraagt 19 ton

- de bus telt 16 rekken voor boeken, cd's, dvd's, ... in totaal bijna 76 lopende meter boekenplanken

- de bus telt 52 stopcontacten en in de hele bus zit 3.5 km elektriciteitsdraad verwerkt. De bus zal tussen de 4.000 en 5.000 materialen aan boord hebben

Busfeesten

Zaterdagnamiddag kan iedereen op de parking van de bib in Heist-op-den-Berg kennismaken met De Bus, Alles op Wieltjes.