Precho Baby Spa maakt al bijna een jaar een massa baby's én hun ouders intens gelukkig. Maar dan écht happy, en diep. Na de opening in januari kreeg zaakvoerster Paulien Hoes een golf van positieve reacties uit de medische wereld, van vroedvrouwen, zwangere moeders, en ook Kempense materniteiten. 

Een succesformule in baby wellness was ook in Herentals geboren.

Als ik Baby Spa in de Nederrij binnenstap, overvalt me de opvallend relaxte sfeer : lounge muziek, sfeervolle rustbrengende verlichting. 'Sereniteit is hier belangrijk', verduidelijkt Paulien Hoes uit Oevel.

'Zalig gevoel voor de baby : alerter, motorisch sneller ontwikkeld'

'We gebruiken hydrotherapiebaden -eigenlijk zien ze er wat uit als ‘mini-jacuzzi’s’- die voor de doorgedreven ontspanning zorgen. Ook zorgen we dat ze gepersonaliseerd zijn : met de naam van het kindje bovenaan het badje.

Het kindje krijgt dan een ergonomische drijfring om, zodat het hoofdje sowieso boven water blijft, maar voor de rest kan het volledig dartelend vrij bewegen. Het bezorgt het kindje weer dat geborgen baarmoedergevoel.

Het chloorvrije water in het bad heeft een aangename 35°C, en er zijn zachte kleurrijke lichtjes en belletjes die je kan instellen volgens de voorkeur van het kindje.  De ouders starten vooraf met een massage met bio-olie.  We gebruiken trouwens enkel natuurlijke producten.

'Als de ouders ontdekken dat het  kindje zich zalig voelt, wel, dan zijn zij ook gelukkig. De baby is al na 1 sessie in de Baby Spa véél actiever, alerter op beweging, motorisch sneller ontwikkeld.

Ook eet het kindje beter na deze heerlijke bewegingen.  De praktijk vergroot de longcapaciteit en verhelpt kwaaltjes zoals krampjes en reflux. 

Onze klanten komen uit heel de provincie, de Kempen, Limburg en zelfs uit Zuid-Nederland.'

'Ons Fien is veel actiever : samen gelukkiger'

Mama Stephanie en papa Jens uit Eindhout komen met hun dochtertje Fien van een maand oud al voor de derde sessie. 'Je ziet ons Fien meteen opbeuren bij de massage en in het hydrotherapiebad', weet Mama Stephanie.  'We voelen ons dan samen met haar ook dolgelukkig. 

Fien is inderdaad veel actiever sinds de eerste sessie. We blijven naar hier heel graag komen omdat het gaat om de unieke en positieve ervaringen voor ons kindje.  We passen de massages trouwens ook toe bij ons thuis.'

Mama's praatcafé op zondag 16 december bij Baby Spa

'Op zondag 16 dember tussen 10 en 16u organiseren we voor alle mamma's en hun kindjes een Mama's praatcafé, met een drankje en een taartje', zegt zaakvoerster Paulien Hoes.  'Bedoeling is om ervaringen uit te wisselen.'

Praktisch Baby Spa Precho : baby's van 0 tot 6 maanden

'In de Baby Spa verwelkomen we ouders met hun baby van 0 tot 6 maanden', vervolgt Paulien Hoes. 'Tijdens het eerste deel van de sessie krijgen de baby's een zwemluier aan en een drijfring om zo heerlijk te genieten van hydrotherapie in hun eigen luxueuze jacuzzi.

Tijdens een sessie bewegen de baby's vrij in het water, zonder ondersteuning van de ouders : een complete set duurt zo'n 50 minuten.

Na het hydrotherapie gedeelte volgt een babymassage gegeven door de ouders. Tijdens de hele sessie worden ouders begeleid door daarvoor opgeleid personeel.

Tijdens de massage worden er ook tips gegeven rond technieken die ouders kunnen gebruiken bij constipatie, onrust, reflux en andere kwaaltjes. Doordat het aantal plaatsen beperkt is, is er voldoende tijd om elke ouder bij te staan en op mogelijke vragen te beantwoorden.

Ik ben verpleegkundige van opleiding maar m'n hart heeft toch altijd bij vroedkunde gelegen. Tijdens m'n master opleiding koos ik daarom voor keuzevakken rond visie op vroedkunde, de zwangere vrouw, bevalling en de pasgeborene.

De liefde voor vroedkunde werd aangesterkt wanneer ikzelf mama werd van zoon Dries. Precho Bay Spa is voor mij de ultieme manier om de liefde voor mijn zoon en de liefde voor de zorg combineerbaar te maken', besluit Paulien Hoes.

Nieuwsgierige ouders kunnen alvast een kijkje nemen op https://babyspa.be/ en hun plekje reserveren : herentals@precho.be - mobiel 0471 703 919 Paulien.

Oma's, opa's, tantes, nonkels, en vrienden gaan scoren met een originele Baby Spa-cadeaubon voor de Sint of de feestdagen.

Een absolute aanrader.

Guy Verellen/ Nnieuws.