U bent hier

Met Thomas Troch is een 6e makelaar in verdenking gesteld

Nationaal | Vlaanderen
16.10.2018 - 14.04u
Door: Herman Gezelle

De onderzoeksrechter van Tongeren heeft spelersmakelaar Thomas Troch in verdenking gesteld voor criminele organisatie en omkoping, maar onder voorwaarden vrijgelaten. Dat schrijft De Standaard en heeft het federale parket aan de VRT- redactie bevestigd.

Troch werkt samen met Walter Mortelmans, die vorige week op dezelfde gronden in verdenking werd gesteld en eveneens vrij is onder voorwaarden, bij het makelaarsbureau International Sport Management.

ISM heeft redelijk wat (ex-)spelers van Waasland-Beveren en KV Mechelen in zijn portefeuille. De enige voetballer die in verdenking is gesteld in de zaak, OHL-spits Olivier Myny, zat vorig seizoen in Beveren en ligt onder contract bij ISM.

Het fraudeonderzoek van het parket spitst zich deels toe op matchfixing, waarbij KV Mechelen-Waasland-Beveren op de slotspeeldag van de reguliere competitie in het vizier ligt.

Troch is de 20e naam die in verdenking is gesteld in de grootschalige zaak, die 3 luiken omvat: 1. Dejan Veljkovic, 2. Mogi Bayat en 3. omkoping in het kader van de redding van KV Mechelen. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto