Op maandag 16 mei vindt de 2e editie van Voetbal Kempen Connect plaats op de campus van Thomas More in Turnhout.

Met deze conferentie gericht naar alle Kempense voetbalclubs willen we jaarlijks een constructieve omgeving creëren waarbij via workshops en kennissessies van o.a. Voetbal Vlaanderen informatie met elkaar gedeeld kan worden.

Het ultieme doel: samen de Kempense voetbalclubs sterker maken en voorbereiden op de toekomst. Verder zal er tijdens de conferentie een speciale plaats voorzien worden voor Julien Cools (ex-Rode Duivel en winnaar Gouden Schoen 1977) tijdens een viering rond helden van gisteren, vandaag en morgen.

Voetbal Kempen Connect

Op maandag 16 mei vanaf 19.30u organiseren we de tweede editie van Voetbal Kempen Connect op de campus van Thomas More in Turnhout. Deze conferentie is dé ontmoetingsplaats voor alle Kempense voetbalclubs met als doelstelling om samen elke vereniging sterker te maken en voor te bereiden op de toekomst.

"Met Voetbal Kempen Connect creëren we een constructieve omgeving voor Kempense voetbalclubs waarbij kennis en ervaringen via dialoog met elkaar gedeeld kunnen worden.

Tijdens een werkingsjaar (september - mei) komen pionierclubs samen in de vorm van lerende netwerken. Er wordt hierbij vooral gewerkt in kleine projectgroepen op diverse topics die kaderen binnen bestuurlijke, financiële of sportieve versterking: implementatie van een jongerenraad, doorstroming jeugd naar het 1e elftal en beloften en samenaankoop van materialen (bv. ballen).

Jaarlijks volgt op de derde maandag van mei een groot event waar alle Kempense voetbalclubs uitgenodigd worden om deel te nemen aan diverse workshops en kennissessies o.l.v. de pionierclubs en Voetbal Vlaanderen", aldus Jan Cuypers Coördinator van de Kempense Voetbalacademie.

Workshops Tijdens Voetbal Kempen Connect zal er om 20.00u gestart worden met vijf workshops. De kennissessies staan onder leiding van een moderator in samenwerking met ervaren Kempense deskundigen en pioniers die elk hun licht zullen laten schijnen over een bepaald topic.

Thema's die dit jaar worden behandeld zijn: de implementatie van een jongerenraad, doorstroming jeugd naar 1ste elftal en beloften, Project Futbalista: Hoe meisjesvoetbal introduceren in jouw voetbalclub?

Hoe als lokale overheid mee investeren in jeugdvoetbal, en een bijscholing voor gediplomeerde trainers met als topic 'Hoe kan ik fysieke data verzamelen en gebruiken in de trainingspraktijk'. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving kiezen naar een workshop van voorkeur.

"De aangeboden topics zijn ook meteen een oproep naar clubbestuurders, lokale beleidsmakers, sportclubondersteuners om na te denken over de voetbalclub en bij uitbreiding de sportclub van de toekomst.

De boodschap luidt dan ook om samen op zoek te gaan naar creatieve oplossingen of nieuwe initiatieven", verduidelijkt Marc Vanlaer, docent aan de Thomas More-hogeschool en partner van dit project. Helden Tijdens het tweede deel van Voetbal Kempen Connect vieren we met veel respect de helden van gisteren, vandaag en morgen.

We kiezen in 2022 ervoor om Julien Cools te eren. Hij viert dit jaar zijn 75ste verjaardag en het is 45 jaar geleden dat hij de Gouden Schoen heeft gewonnen. "Julien Cools is een naam die klinkt als een klok in het Kempense en Belgische voetbal. Als ex-Rode Duivel, voormalig sterkhouder bij Club Brugge en als winnaar van de Gouden Schoen in 1977 is hij als het ware een echte voetbalheld binnen het Belgische voetbal.

Verder zetten we graag Kempenaar Wout Faes als Rode Duivel en enkele jonge talenten in de kijker. Stefan Van Loock, media manager bij Rode Duivels en Red Flames, is moderator die alles in goede banen zal leiden", reageert Jan Cuypers. We kijken er nu al naar uit jullie allemaal daar te ontmoeten. Meer informatie is te vinden op www.voetbalkempenconnect.be  Foto Nnieuws.