Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Met zijn allen veilig terug naar school in Nijlen

De schoolpoorten zwaaien straks terug open. Het is dan opnieuw een drukte van belang in de schoolomgevingen, met veel jonge stappertjes en trappertjes onderweg.

Om dat allemaal veilig te houden, moeten we allemaal ons best doen: gemeente Nijlen en politie, chauffeurs en ook de leerlingen, leerkrachten en (groot)ouders.

Met de start van het nieuwe schooljaar komen aan enkele schoolomgevingen de schoolstraten ook weer terug. Er zijn schoolstraten aan Kinderpad in Bevel, aan de Klokkenlaan in Nijlen en aan de ingang van St.-Calasanz aan het zwembad.

Het principe is simpel: waar en wanneer de schoolstraat begint, daar eindigt het rijk van koning auto. Enkel te voet of met de fiets mag je door bij begin en einde van de schooldag. Om dat extra duidelijk te maken kwamen er ook slagbomen aan de schoolstraten.

Brochure over veilig fietsen online

De schoolstraten, de fietsstraten, de talrijke fietsdoorsteken nabij de dorpskernen, de aanleg van gescheiden fietspaden langs alle invalswegen, de inzet van gemachtigde opzichters, …

Eén voor één belangrijke maatregelen die de gemeente Nijlen neemt om de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers te verbeteren. Maar daarnaast moet elke fietser zelf ook zien dat zijn of haar fiets in orde is en dat je de verkeersregels kent en toepast. Alle info daarover staat gebundeld in een brochure die je op de website van de gemeente kan vinden: https://www.nijlen.be/veiligfietsen  

Lokale politie houdt toezicht

Op de drukste en gevaarlijkste punten en zeker ook in de schoolomgevingen houdt de lokale politie een extra oogje in het zeil, zowel in uniform als anoniem.

Oproep aan alle weggebruikers: let extra op!

Het is voor iedereen altijd even wennen op 1 september en de dagen er na. Daarom sluiten we af met een oproep aan alle weggebruikers en iedereen die op pad is: wees extra voorzichtig en let goed op de andere weggebruikers.

Deel dit artikel