Begin november mocht het Kempense recyclagebedrijf Metallo Belgium 100 kaarsen uitblazen. Vanzelfsprekend heeft het bedrijf dit uitbundig gevierd door middel van verschillende festiviteiten.

De kolonie in Merksplas was het decor voor maar liefst 3 uit de kluiten gewassen events voor de huidige en voormalige personeelsleden van Metallo.

'Onze medewerkers, dat is waar het om draait bij ons op Metallo'

"Onze medewerkers, dat is waar het om draait bij ons op Metallo. Door hun authenticiteit, durf, betrokkenheid en dagelijkse inzet kregen al die jaren hun glans." aldus Dirk Vandenberghe, CEO van het jarige bedrijf.

Metallo was decennialang in familiehanden: vandaag de dag staan deze familiale waarden nog steeds centraal in organisatie. Het aanhalen van de familiebanden mocht dan ook niet ontbreken in het jubileumjaar 2019.

Op 10 november, de officiële verjaardag, mochten maar liefst 600 mensen aanschuiven op een verzorgde zondagsbrunch op de Lilse Bergen. Gedurende de ganse dag werd er randanimatie voorzien voor jong en oud.

Metallo speelt een belangrijke rol in de circulaire economie. Om haar toegevoegde waarde in de maatschappij extra in de verf te zetten werd er eveneens een huldiging georganiseerd voor 120 gasten uit binnen en buitenland.

Verschillende sprekers verschenen op het toneel in het 'S Graeve hof in Schilde, dit onder de professionele moderering van Truus Druyts.

Dirk Vandenberghe: "Meerdere sprekers brachten naar voor dat Metallo een wereldwijde voortrekkersrol speelt in de innovatie van metaalrecyclage, iets wat in al die jaren diep in ons DNA is gekropen en waar we met z'n allen enorm trots op mogen zijn"

METALLO – RECYLCING MULTI-METALS FOR TOMORROW

Met sites in België en Spanje recycleert Metallo Group de meest complexe secundaire materialen en raffineert deze naar hoogwaardige metalen en mineralen.

De groep bouwt op 100 jaar ervaring om een globaal klantenbestand te bedienen en zo de circulaire economie te versterken. Hun 'Furnace of Innovation' en hoogstaande technologieën, ontworpen en gerealiseerd door eigen ingenieurs, geven Metallo Group een unieke wereldwijde positie.

Elk jaar worden er meer dan 350.000 ton secundaire grondstoffen verwerkt, waaruit metalen en metaalproducten worden gerecupereerd.

Deze metalen komen terug in de waardeketen als geraffineerd Koper, Tin, Lood en als producten zoals Nikkelsulfaat oplossingen, Zinkoxiden, Metaalslib en Mineralen.