U bent hier

Meters en peters gezocht voor kippen perceel hoek Corbiestraat/Boomgaardstraat

Mol
19.03.2019 - 10.25u
Door: Mark Jaspers

Het gemeentebestuur zoekt meters en peters die een wilde kip of haan willen adopteren die momenteel rondscharrelt op het braakliggend perceel hoek Corbiestraat/Boomgaardstraat.

Wil jij één van deze dieren een diervriendelijke toekomst bezorgen? Vul dan voor 20 april het e-formulier in via www.gemeentemol.be > e-loket > meters of peters kippen, aanmelding. De adoptie is gratis.

Het Natuurhulpcentrum vzw (Opvangcentrum voor zieke en gewonde wilde dieren) zal de kippen en hanen vangen. Daarna gaan ze tijdelijk naar een pluimveeopvang in Meerhout waar ze gecontroleerd worden en een behandeling krijgen tegen parasieten.

Kip of haan adopteren?

Wil jij een kip of haan adopteren en een diervriendelijke toekomst bezorgen? Vul dan voor 20 april het e-formulier in via www.gemeentemol.be > e-loket > meters of peters kippen, aanmelding.

Wie eerst inschrijft, heeft het meeste kans om een kip te adopteren. We kunnen uiteraard niet garanderen dat de kippen ook eieren leggen. De adoptie is gratis. Gelieve enkel een kip/haan te reserveren als je ze kan komen afhalen in Meerhout. Meer info over de adoptie, het ophalen, tips en info over hun verzorging, ontvang je (via mail) na reservatie en voor de afhaling.

Niet voor consumptie!

De dieren mogen na adoptie niet geslacht worden, ook niet als ze niet meer leggen! De eieren kunnen na twee weken wel geconsumeerd worden, maar niet eerder omwille van de behandeling tegen parasieten.

Meer info: dienst milieu, groen en veiligheid, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto