In het begin van de wedstrijd is het nog even zoeken voor onze jongens. Na 2 min komen we goed weg met een bal op de paal van thuisploeg.

Door deze verwittiging schieten onze spelers wakker met tot gevolg 0-1, doelpunt gescoord door het nummer 3 Ahmed El Hammouchi met een heerlijk hakje.

Nadien komt de thuis ploeg opzetten met een schot op het doel maar deze bal gaat voorlangs. Op de 8min vraagt coach Luypaert een time out aan om de boel op te peppen. Onze spelers maken het zich zelf moeilijk door onnodige fouten te maken. Met als gevolg na 10 min staan we al op 5 fouten.

Na deze fouten duwen onze spelers door met gevolg een bal op de paal en de lat. Maar lang bleef het niet uit? Wij krijgen meer en meer kansen en uiteindelijk scoort het nummer 9 Ilias El Attabi de 0-2 tegen de netten. Niet veel later staan de netten terug bol en scoort het nummer 26 Ali Bouri de 0-3.

Real laat gedurende de 2de periode van de eerste helft zien tot wat deze ploeg in staat is zonder nog de scoren op te drijven.

De koffie is nog maar net verteerd of Real scoor de 0-4 het nummer 9 I. El Attabi scoort zijn 2de van de avond.

Toch geeft de thuis ploeg niet op en blijft nu wel goed mee spelen. Daaruit volgen snel de 1-4 (min 22) en de 2-4 (in min 25).

Dit was het sein om terug de wedstrijd in handen te nemen.

Uit een onmogelijke hoek scoort het nummer 15 Kenneth Vanderheyden een zeer mooi doelpunt van op de achterlijn voorbij de keeper en zet zo de 2-5 op het scorebord.

Toch blijft de thuisploeg in hun kansen geloven en scoort na zwak uitverdedigen de 3-5. Snel daarna vergeten ze zelfs nog de 4-5 te maken maar dit omdat onze keeper Morad Talhaoui er stond en een knappe redding in huis had om deze score te vermijden. Dankzij de redding blijft Real uit de gevarenzone en in min 39 doet Ali Bouri al de hoop verdwijnen van de thuis ploeg door de 3-6 te scoren met ook zijn 2de van de avond.

Daarna volgt het laatste fluitsignaal en onze jongens bekeren logisch verder.

In de volgende ronde ontmoeten we het grote Charleroi dat we thuis mogen ontvangen in onze sporthal De Mixx in Herselt!

Alle supporters op post, tot dan...

Reporters : Andy, Ivan, Kenny