"Mia" van Gorki werd door de Radio 1-luisteraars voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de beste Belgische plaat aller tijden. "Als ze lacht" van Yevgueni en "Ne me quitte pas" van Jacques Brel vervolledigen het podium.

Vorig jaar stemden de luisteraars van Radio 1 "Mia" van Gorky naar de hoogste plaats in de lijst 100 op 1. De lijst werd toen een week na het plotse overlijden van zanger Luc De Vos uitgezonden. Ook nu, een jaar later, staat de Gorkyhit nog steeds op de eerste plaats.

Ook Yevgueni duikt opnieuw de top drie binnen. Het nummer "Als ze lacht" stijgt van de vierde naar de tweede plaats. "Ne me quitte pas" van Jacques Brel behoudt zijn derde plaats. Het nummer "Rozane" van Wim De Craene stijgt naar de negende plaats. Daarmee is Wim De Craene de enige artiest met twee nummers in de top tien: "Tim" op nummer vijf en "Rozane" dus op nummer negen.

dEUS blijkt dan weer de populairste Belgische band volgens de Radio 1-luisteraars. Maar liefst zes nummers van de Antwerpse band stonden in de lijst.

De top tien:

"Mia" - Gorki
"Als ze lacht" - Yevgueni
"Ne me quitte pas" - Jacques Brel
"Twee meisjes" - Raymond van het Groenewoud
"Tim" - Wim De Craene
"Formidable" - Stromae
"Eerste sneeuw" - Jan De Wilde
"Suds & Soda" - dEUS
"Rozane" - Wim De Craene
"Oh la la la" - TC Matic