U bent hier

Michel: 'Met deze regering wordt werk beter beloond'

Nationaal | Vlaanderen
10.10.2017 - 16.14u
Door: Herman Gezelle

Premier Charles Michel (MR) heeft een vrij positief beeld van de toestand van het land geschetst in zijn beleidsverklaring, de traditionele opening van het politieke jaar in het federale parlement. Zijn regering blijft bij haar mantra dat werk het beste geneesmiddel blijft om het land er weer helemaal bovenop te krijgen.

De premier begon zijn toespraak door naar de internationale context te verwijzen. Hij pleitte voor meer openheid en dialoog, in tegenstelling tot op zichzelf terugplooien.

Daarom vindt hij meer investeringen in defensie terecht, als erkenning voor soldaten op buitenlandse missies. Tegelijk dankte hij ook de militairen die bewakingsopdrachten uitvoeren in eigen land.

"We moeten het Europese project een nieuw elan geven", vindt Michel. Maar daarvoor moet de EU wel efficiënter worden gemaakt en moet de Unie beter aansluiten bij de verwachtingen van de burgers. Volgens Michel moeten we evolueren van een "Europa van crisissen" naar een "Europa van oplossingen".

In verband met de huidige crisis in Catalonië roept premier Michel de belanghebbende partijen dringend op tot een dialoog. (VRTNWS) Foto's Photo News.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto