Michel Preud'homme wordt zo goed als zeker de nieuwe trainer van Club Brugge. De ex-trainer van Gent en Standard heeft een akkoord met Club, maar moet nog zijn vertrek bij Al Shabab helemaal afronden. "Ik ben heel blij", zegt Preud'homme zelf.

Coup de théatre in het Jan Breydelstadion. Club Brugge heeft na een bewind van tien maanden Juan Carlos Garrido opzijgeschoven en vervangen door Michel Preud’homme, die Saudi-Arabië verlaat.

Met Michel Preud’homme haalt de immer ambitieuze voorzitter Bart Verhaeghe alweer een topnaam binnen. De 54-jarige ex-doelman van Standard, KV Mechelen en Benfica blijkt ook als trainer uit het goede hout gesneden.

Preud’homme verdiende zijn strepen als trainer bij Standard, AA Gent, Twente en Al Shabab, waar hij in 2011 voor drie jaar tekende. Met Al Shabab veroverde Preud’homme in 2012 de landstitel in Saudi-Arabië, enkele maanden later werd hij er uitgeroepen tot Trainer van het Jaar.

De opdracht voor Preud’homme in Brugge is klaar en duidelijk: de voorbije jaren is heel wat geld opgesoupeerd zonder veel rendement, daar moet nu eindelijk verandering in komen. De laatste titel dateert immers al van 2005, toen nog onder Trond Sollied.

Sinds zijn intrede bij Club had Verhaeghe, die een tandem vormt met Vincent Mannaert, achtereenvolgens Adrie Koster, Christoph Daum, Georges Leekens en Garrido op de trainersloonlijst. (vrt)