U bent hier

Microz Eaters Limburg - ERA Renomar HYC 6-7 OT : Emiel Goris keizer van de match - herbekijk wedstrijd hier

Herentals | Internationaal
16.03.2019 - 22.59u
Door: Herman Gezelle

Microz Eaters Limburg vs HYC Era Renomar eindigde vanavond in een krappe zege voor HYC : 6 - 7 in overtime. HYC Renomar haalde zo de 1e halve finale tegen de Limburgse Eaters binnen. In overtime tikte Emiel Goris de 6-7 achter de Geleense doelman tegen het net. Emiel : dé man van de match.

In de 2e minuut scoorde Vincent Morgan de 0-1. Knullig puckverlies bij een powerplay resulteerde in een penaltyshot voor de Limburgers, een kans die Mathew Beer niet liet liggen (1-1). De 1-2 van Mitch Morgan zorgde maar even voor Herentalse pret want met goals van Lukasz Bartak en Lars Van Sloun ging Geleen met een 3-2 voorsprong rusten.

De tweede periode was een eerder bitter smakend tussengerecht. Na de gelijkmaker van Preston Shupe lukte niks meer bij de bezoekers. 2 powerplaygoals van opnieuw Lars Van Sloun en Vadim Gyesbreghs deden HYC wankelen (5-3).

Vallen deed het voor de gelegenheid witte leger, niet. Met nog een paar seconden op de klok trof ook Mich Morgan in overtal raak (5-4).

Kyle Brothers tekende voor de 5-5. HYC nam ook meer en meer het heft in handen. Yan Turcotte haalde fel uit met een loei vanaf de blauwe lijn (6-5).  Mitch Morgan met zijn 3e van de avond bewees deze theorie (6-6).

Overtime en dan... Emiel Goris boenk

'Overtime was het dessert van de avond. Een heerlijk toetje met een toef room van Emiel Goris (6-7). Z'n kabinetstukje van de dag zorgde ervoor dat Renomar bij thuiswinst in de tweede match al zeker kan zijn van de Beneligafinale.' (HYC belleman).

Morgen zondag om 20u wordt in Sport Vlaanderen Herentals de return gespeeld. Een eventuele derde en beslissende wedstrijd staat gepland op dinsdag 19 maart, eveneens in Herentals.

Straks meer met foto's Kurt Tops/ zondag om 20u LIVE stream productie Kurt Vermylen/ Nnieuws. Met vanavond dank aan REDS Report by Limburg Eaters.

imageMeer nieuws

EP-leden willen dat recht om offline te zijn een EU-grondrecht wordt

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 22.01.2021 - 18.43u

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'
Grobbendonk | Nationaal | Provincie Antwerpen 22.01.2021 - 17.54u

Gouverneur van Antwerpen Cathy Berx: "We houden ons hart vast"

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.01.2021 - 17.00u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto