Op 19 en 20 mei komen in Berlaar de middeleeuwen weer tot leven. Het middeleeuwse spektakel Quondam tovert het kasteeldomein 't Hooghuys om tot een bruisende 15e-eeuwse stad. Het kasteel opent dit jaar voor de 7e opeenvolgende keer zijn poorten voor een nieuwe editie.

Honderden figuranten uit 12 landen laten de bezoekers op een interactieve manier kennismaken met het leven van hun voorouders. Quondam ontvangt jaarlijks 7 tot 10.000 bezoekers, afhankelijk van het weer.

Wat is Quondam?

Op Quondam belanden de bezoekers middenin de wonderbaarlijke geschiedenis van de middeleeuwen. Ridders te paard en boogschutters vechten tornooien uit, narren toveren een glimlach op ieders gezicht en tovenaars laten monden openvallen van verbazing.

U kan rondkuieren op een echte middeleeuwse markt met handelaars uit meer dan twaalf verschillende landen. Lekkerbekken kunnen smullen van traditionele middeleeuwse gerechten zoals 'Spekkebrood' en 'Zoete Bruydskoek' en in ruil voor Quondammunten drink je hypocras of mee uit een traditionele stenen drinkbeker.

Om het plaatje compleet te maken, slaan middeleeuwse verenigingen hun prachtige kampen op rondom het kasteeldomein van maar liefst 5ha groot.

Al doende de middeleeuwen verkennen

Groot en klein zal niet weten wat eerst te doen: leren zwaardvechten, hoefijzerwerpen, boogschieten... Bezoekers kunnen op Quondam ook traditionele technieken van de middeleeuwse ambachten beoefenen.

Tijdens deze workshops ontdekken bezoekers hoe onze voorouders ijzer smeedden, tin goten en zelfs kaarsen maakten. Na een leerrijke dag kunnen kinderen hun afgewerkte activiteitenkaart inwisselen voor een ridderoorkonde en zo een echte ridder worden.

De echte middeleeuwse avonturiers kunnen al een voorproefje nemen op de website www.quondam.be.

Nieuw: het geheim van de 7 zotten

'Volgens onze 7 Zotten ligt er ergens op Quondam een schat verstopt? Ga naar hen op zoek en misschien zijn ze wel zot genoeg om de schat met jullie te delen... Ssst, niet verder vertellen hé.'

Quondam Office
Hemelshoek 235, 2590 Berlaar
+32 3 366 21 00 -  info@quondam.be - www.quondam.be

>> Quondam Parking & GPS adres
Parking Van Hool, Burgemeester Hensstraat 44, 2500 Koningshooikt

Programma

Zaterdag 19 mei en zondag 20 mei
11:00 Opening
12:00 Start tornooien
13:30 Roofvogelshow
15:00 Veldslag
16:30 Steekspel
17:30 Roofvogelshow
18:00 Sluiting.

Bereikbaarheid

Bezoekers kunnen Quondam op verschillende manieren bereiken:
Fiets
Tijdens Quondam voorzien wij een (onbewaakte) fietsenstalling op 100m van de ingang.
Bus
Op delijn.be kunnen de bezoekers met de routeplanner van De Lijn makkelijk hun route naar Quondam uitstippelen. Met de belbus kunnen ze zelfs bijna voor de ingang afstappen.
Trein
Bezoekers die met de trein reizen, komen aan in het station "Berlaar". Het station is gelegen op een 25-tal minuten te voet van Quondam.
Auto
Bezoekers kunnen hun stalen ros kwijt op de ruime parkeerterreinen van busbouwer "Van Hool" aan de N10. De kostprijs per auto bedraagt €5. Om de tien minuten rijden er van 10u45 tot 19u00 gratis pendelbussen van en naar Quondam.
Bezoekers die een GPS gebruiken, geven best het onderstaande adres in:
GPS-adres parking Van Hool: Burgemeester Hensstraat 44, 2500 Koningshooikt
Rolstoelgebruikers
Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het terrein uitdagend zijn voor rolstoelgebruikers, maar het vormt zeker geen onoverkomelijke hindernis. Rolstoelgebruikers zijn dan ook meer dan welkom.
Honden
Honden zijn toegelaten op Quondam. Wel is het verplicht om ze aan de leiband te houden en uitwerpselen op te ruimen. Ook willen wij vragen bijtgrage honden te voorzien van een muilkorf. Indien het te druk is, kunnen honden wel geweigerd worden op de pendelbussen. De buschauffeur beslist hierover.

Opgelet: er zijn paarden en kanonnen actief. Niet elke hond weet dat te appreciëren. Verder zijn honden niet toegelaten op de pendelbussen door de drukte. De wandeling van de parking van "Van Hool" naar Quondam duurt een 20-tal minuten.

Tickets : VOLWASSENE - VANAF 13 JAAR €12/ kassa €15
KINDEREN JONGER DAN 6 JAAR : gratis.

Voorverkooptickets zijn enkel online beschikbaar via www.quondam.be