Wegens grote interesse organiseert provinciaal cultuurhuis de Warande een extra rondleiding voor individuele bezoekers op zondag 20 en zaterdag 26 december van 14 tot 15.30 uur in de tentoonstelling 'Midden in Mali'.

Professor Willie Van Peer (Universiteit van München) laat je kennismaken met de Malinese cultuur. We tonen zowel historische bogolans uit de collecties van het Musée Quaie Branly in Parijs en het Nationaal Museum van wereldculturen in Leiden als hedendaagse bogolans.

>> basisprijs: 5 euro / -19 en studenten: 3 euro

Mali Portraits

Daarnaast kan je de 'Mali Portraits' van Sebastian Schutyser bekijken. Fotograaf Sebastian Schutyser (°Brugge, 1968) heeft zijn liefde voor Afrika ongetwijfeld meegekregen toen hij als kind opgroeide in Kongo. Dat veranderde niet toen hij als adolescent politieke wetenschappen in Gent studeerde, waarna hij een master fotografie aan de Academie van Gent behaalde. Aan het einde van die opleiding trok hij midden jaren negentig met de fiets door het binnenland van Mali, op zoek naar authentieke ontmoetingen - ver weg van de platgetreden paden. Hij maakte een reeks portretten, kleurfoto's met een grootformaatcamera - gaande van bedelaars tot dorpshoofden, van jonge meisjes tot beroemdheden als Ali Farka Touré en Kar Kar.

Masterclass Indigo

Verder wegens groot succes komt er een vervolg op de masterclass Indigo. Er wordt een workshop georganiseerd in Studio Expo op zaterdag 2 januari van 10 tot 17 uur onder leiding van Harm Van Zwol.

>> basisprijs: 50 euro / -19 en studenten: 30 euro

>> vooraf inschrijven en betalen via www.warande.be

>> op de dag zelf breng je niets mee, tenzij eventueel latex handschoenen, een kleine haardroger, een plastiek zak en schrijfgerief

OPENINGSUREN: De tentoonstelling loopt nog tot en met 10 januari 2016. Tijdens de kerstvakantie is de tentoonstelling zoals gebruikelijk open van woensdag tot zondag van 11 tot 17 uur - uitgezonderd op donderdag 24 en vrijdag 25 december en op donderdag 31 december en vrijdag 1 januari 2016

Laat je inspireren door de intensiteit maar tegelijk de zachtheid van de kleuren van deze 'eerlijke' zuivere katoenen stoffen – van de bogolans, de basilans maar niet minder van het woud van indigobomen! Wedden dat je je kerstboom anders gaat bekijken na een bezoek aan deze blauwe bomen?!

>> meer info: https://www.warande.be/informatie/Midden_in_Mali/