U bent hier

MidZomerMarkt 2019 in Balen

Kempen regio | Neteland
11.06.2019 - 08.26u
Door: Mark Jaspers

MidZomerMarkt blaast dit jaar 5 kaarsjes uit. Dat wordt gevierd met een aloude Balense traditie weer in ere te herstellen... het betere kunst en vliegwerk, clownerie en goochelarij ... U raadt het al.... STRAATANIMATIE.

Na 4 succesvolle edities op het Sint-Andriesplein te Balen, verhuist MidZomerMarkt dit jaar naar de omgeving van de pastorij te Olmen. Op zaterdag 15 juni vanaf 14u00 en zondag 16 juni vanaf 10u00 is iedereen welkom.

MidZomerMarkt is een streekproducten- en DIY-markt gecombineerd met allerlei randanimatie rond het gezelligste zuiders terras van de Kempen waar je kan genieten van verrassend lekkere streekbieren en heerlijke zomerse drankjes en cocktails. Ook de legendarische courgetterace wordt dit jaar herhaalt.

Dit jaar keert de betere straatanimatie terug naar Balen. Voor deze vijfde editie van MidZomerMarkt zijn er 5 acts voorzien.

De éénmans­zaak, het kleinste theatercafé ter wereld, 1m², 1 cafébaas, 1 krukje... de cafébaas trakteert, maar je moet er iets voor doen.

Morna, het meisje in de vissenkom. In zijn oude circus woonwagen presenteert Davido Drome het kleinste levende wezen op deze aarde van slechts 20 centimeter groot.

Jahon, gekend van VTM Kzoom, komt langs met Antonio. Hij vertoont de moeilijkste kaarttruc ter wereld in zijn circus.

Bombardo, de levende kanonskogel. De heren van Bombardo hebben beslag weten te leggen op een heus kanon, vermoedelijk nog gebruikt in de slag bij Waterloo van 1815. Het kanon blijkt net groot genoeg om een mens mee af te schieten. Maar of het theater daar ook groot genoeg voor is?

Metamorfoso, Ludmilla the gorilla woman. Voor uw ogen transformeert de beeldschone Ludmilla in een angstaanjagende gorilla. Een wereldwonder dat zich in slechts enkele minuten voltrekt.

Radio Fragiles, een vrije radio vanuit een retrocaravan zorgt om voor de omkadering waarbij muziek en slapstick voor een hilarische mix zorgen.

Op zondag is er 's morgens een marktontbijt. Start uw zondag met een duurzaam ontbijt van producten die op de streekproductenmarkt werden aangekocht. Tussen 9u en 11u is het ontbijt beschikbaar.

's Namiddag presenteren we plaatselijk talent. Martijn Spaepen, Belgisch kampioen goochelen en uit Olmen, zal de bezoekers van het terras animeren met zijn magische trucks.

Kortom een evenement dat volledig gericht is op families met kinderen. Jong en oud vinden hun gading tijdens dit evemenent.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto