Ik zal er altijd voor je zijn? heet de nieuwste single van Mieke. Een nummer waarvoor ze zelf de tekst heeft geschreven, twee jaar geleden op vakantie, en die haar allicht nauwer aan het hart ligt dan alle andere teksten uit haar repertoire samen.

Geen wonder overigens, want in die tekst beschrijft ze haar gevoelens over haar moeder, die al jaren aan Alzheimer lijdt. Ze heeft het ook over haar vader, die vijf jaar geleden overleed en die tot zijn laatste snik bleef zorgen voor zijn zieke echtgenote.

Mieke had oorspronkelijk niet de bedoeling om het nummer uit te brengen. Maar toen ze het liet horen aan de Alzheimer Liga, wisten die haar te overtuigen om het toch te doen. Al was het maar als troost voor  die duizenden mensen, die op één of andere manier ook met deze vreselijke ziekte te maken hebben.

Want de Liga is er in eerste plaats om die te ondersteunen, de zieke zelf kan helaas niet meer geholpen worden?, zegt Mieke. Hooguit kan je wel nog via de Liga het wetenschappelijk onderzoek naar remedies steunen, in de hoop dat ze die vroeg of laat vinden.

Vorige zomer ontmoette Mieke in Tessenderlo prinses Mathilde, meter van de Belgische Alzheimer Liga. Het viel me meteen op dat ze veel over de ziekte wist?, aldus Mieke. Ze stelde de juiste vragen en maakte ook ongewild duidelijk dat  ze echt op de hoogte is.

Mieke heeft nu haar single, met bijbehorende videoclip, integraal aan de Vlaamse Alzheimer Liga geschonken.