Voorzitster Mia Snoeys-Hermans mocht zondagmiddag een bomvolle Karmel begroeten tijdens de nieuwjaarsreceptie van CD&V Herentals. 'Ons team is er klaar voor, samenwerken, de weg vooruit', klonk het.

Schepen en provincieraadslid Mien Van Olmen (Noorderwijk) is kandidaat-burgemeester, dus lijsttrekster bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. De dochters van Van Olmen bejubelden haar lijsttrekkersschap langs een leuke videoboodschap. Een pakkend moment.

Bij de verkiezingen in 2012 was schepen Ingrid Ryken nog lijsttrekster, Mien Van Olmen lijstduwster.

Vice-eersteminister en minister van Economie en Consumenten Kris Peeters kwam ook dit jaar de Herentalse afdeling ondersteunen. Hij onderstreepte in z'n speech o.a. het belang van een correcte sociale zekerheid, zonder enige excessen.

De vier CD&V-schepenen mochten ieder langs een flitsende videoboodschap hun bevoegdheden met de verwezenlijkingen voorstellen, samen met hun visie vanaf 2019.

'Samen breien we er een mooi vervolg aan'

'Mobiliteit blijft ontzettende belangrijk, met de steun van de hogere overheid', zei Jan Michielsen, schepen voor o.a. mobiliteit, middenstand en lokale economie.
'Nog beter openbaar vervoer, er moet een ondertunneling komen van de spoorwegovergangen Poederleeseweg en Olympiadelaan, extra stimuleren van auto-delen, en nog betere fietspaden realiseren.

We blijven inzetten op een goed klimaat voor onze ondernemers en handelaars. De weg vooruit. Samen breien we er een mooi vervolg aan', besloot Michielsen.

CD&V kreeg van alle lokale partijen een uitgebreide delegatie over de Karmel-vloer. Een positief teken voor één van de spannendste gemeenteraadsverkiezingen ooit in de geschiedenis van de Keizerstede.

Wordt vervolgd op zondag 14 oktober. (kl)

Foto's Johan Temmerman/ NNieuws.