'Herentals draagt de kermissen een warm hart toe', zegt burgemeestert Mien Van Olmen. 'Ze zorgen jaar in jaar uit voor levendige animatie waar jong en oud vaak maanden naar uitkijken.

De stad laat corona geen roet in het eten gooien en richt de kermissen coronaproof in, zodat ze kunnen doorgaan.

De kermis van Morkhoven gaat dit weekend al door op het dorpsplein. Dit is een 'bonuskermis' omdat die van mei eerder niet kon doorgaan.

In Herentals staat de kermis de week erop  een extra weekend, van 28 augustus tot 7 september en dat op het multifunctioneel terrein op de Herenthoutseweg.

De kermissen brengen jaar in jaar uit vanzelfsprekend zoveel 'vreugde' in de stadsbrouwerij. Daardoor werd de kermis in mei in Morkhoven gemist.

Voor Morkhoven komen er 6 kramen op het dorpsplein, dit weekend. De Herentalse kermis de week daarna extra lang op het multifunctioneel terrein aan de Herenthoutseweg, van 28 augustus tot 7 september.

Voor Noorderwijk bekijken we op het ritme van de corona-evolutie maar zullen we ook alles op alles zetten.

Voor Morkhoven is conform de federale wetgeving het maximumaantal bezoekers vastgelegd. "Er mogen 30 personen (kinderen onder 12 jaar niet meegerekend) tegelijk op de Morkhoven foor zijn", vervolgt burgemeester Mien Van Olmen.

Andere jaren zijn de bezoekers daar klassiek ook meer gespreid dus we verwachten daar geen issues. Voor die van Herentals is het aantal bezoekers vastgelegd op 200 en we moeten deze kermis inrichten op het multifunctioneel terrein, omdat we alleen daar deze tellingen kunnen hard maken.

De veiligheid gaat voor, mensen moeten 'coronaproof' kunnen ontspannen."

De stad legt aan de task force "samen tegen corona" voor om het standgeld van de Herentalse kermis te laten vallen, omdat die niet kan doorgaan op de klassieke plaats en om de foorkramers, die maanden zonder inkomsten zijn gevallen, een hart onder de riem te steken.

De foorkramers voorzien opnieuw een prikkelarme dag, een familiedag en een dag voor de zorgverlener.'  Foto Johan Temmerman/ Nnieuws.