U bent hier

Mien Van Olmen : 'Inspraakwebsite en dialoogavonden bepalen mee de richting van Herentals'

Herentals
26.03.2019 - 12.44u
Door: Herman Gezelle

'Het lokaal bestuur gaat in dialoog met de burger over bestuursakkoord', zegt burgemeester Mien Van Olmen. 'Het werkt volop aan haar bestuursakkoord voor de periode 2019-2024. Een bestuursakkoord is een opsomming van plannen die het bestuur de volgende zes jaar wil uitvoeren. De basis van het bestuursakkoord is gekend.

Zo wil het stadsbestuur werken aan een verkeersveilige en kwaliteitsvolle leefomgeving. Ook wil de stad haar unieke natuurlijke en historische troeven met trots laten beleven.

Verder wil de stad inzetten op gemeenschapsvorming, buurtversterking en zorg op maat. Over de concrete uitwerking van het bestuursakkoord gaat de stad nu in dialoog met de Herentalsenaar.

Het stadsbestuur wil de inwoners van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven actief betrekken bij de opmaak van het bestuursakkoord. We gaan daarom graag met iedereen in dialoog om samen te zoeken naar nieuwe mogelijkheden. We willen luisteren naar de verschillende ideeën en weten wat de bekommernissen van de mensen zijn. Dat doen we tijdens twee dialoogavonden en via een participatiewebsite.

2 dialoogavonden

De stad organiseert twee dialoogavonden om in gesprek te gaan met de inwoners van de stad. Op woensdag 24 april gaat het over investeren in de openbare ruimte, verkeersveiligheid, parkeren en leefmilieu. Op maandag 29 april kunt u spreken over burgerschap, vrijwilligerswerk, zorg en veiligheidsgevoel.

De dialoogavonden vinden plaats om 19.30 uur in de foyer van cc 't Schaliken. Iedereen is welkom op beide avonden. De deuren gaan open vanaf 19 uur. Inschrijven is niet nodig.

De stad lanceert ook een website waarop de inwoners van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven hun mening kunnen geven. Dat kan vanaf 1 april. De eerste resultaten van deze online gesprekken zullen ook besproken worden op de dialoogavonden."

Als u wilt meepraten in de online dialoog, dan moet u zich vooraf registreren. Dat kan nu al via https://inspraak.herentals.be. Vanaf 1 april komen hier de krachtlijnen van het bestuursakkoord online. Daarop kunnen burgers dan in dialoog gaan met het bestuur.

Andere participatietrajecten op komst

Het stadsbestuur maakt van burgerparticipatie een speerpunt in haar beleid. Dat blijkt niet alleen uit het participatietraject rond het bestuursakkoord. Er staan nog verschillende andere participatietrajecten klaar.

Zo start de stad dit jaar nog met een traject met de adviesraden, dat begeleid wordt door Vormingsplus Kempen. Ook nog dit jaar start er met Gewoontebrekers een pilootproject rond co-creatie in buurten', besluit burgemeester Mien Van Olmen. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto