De heropening van het recyclagepark in Herentals is gisteren probleemloos en zonder wachtrijen verlopen. Het stadsbestuur werkt voor het recyclagepark op afspraak en dat geeft een efficiënt resultaat.

'De afspraken kunnen online gemaakt worden, of via het stadsloket', zegt burgemeester Mien Van Olmen.

'Door de mensen op afspraak te laten komen, beheert de stad de toeloop op het park. Hierdoor kunnen we de sociale afstand voor bezoekers en medewerkers garanderen, wat in deze corona-tijden zeer belangrijk is.

Het recyclagepark is open onder strikte richtlijnen en veiligheidsvoorschriften. Volgende maatregelen gelden: kom enkel wanneer het dringend is, stel uw bezoek zo lang mogelijk uit, sorteer uw afval vooraf, zodat uw bezoek snel kan afgehandeld worden en kom alleen.

U mag enkel op het recyclagepark als u een afspraak hebt. Asbest, eterniet, KGA, AEEA en materiaal voor de kringloopwinkel kunnen niet binnengebracht worden.

Normaal is in crisistijd het uitgangspunt dat er geen grote veranderingen worden doorgevoerd en dat teruggevallen wordt op beproefde concepten.

Het stadsbestuur van Herentals heeft het wél aangedurfd om wijzigingen in haar aanpak door te voeren en is er in samenwerking met haar personeel in geslaagd om een succesvolle digitale transformatie op te zetten in het midden van de corona-crisis.

Zo zijn we samen sterk in onze strijd tegen het virus en zorgen we voor nog betere dienstverlening voor onze inwoners.

U kunt een afspraak maken via http://www.herentals.be/recyclagepark of via het stadsloket, tel. 014-28 50 50.'

'We merken dat de meeste mensen onze boodschap dat ze beter nog even wachten, goed hebben begrepen", zegt IOK-woordvoerder Katleen Mertens van IOK Afvalbeheer. 'Helemaal aan het begin van de dag ging het om lange rijen, maar die verdwenen na enkele uren weer.

Bezoekers sleepten nogal wat tuinafval aan, maar vooral afval van verbouwingen of verhuizingen. Daar zitten vaak echt dringende situaties tussen, zoals mensen die een huis moeten leegmaken na een overlijden.'