U bent hier

Mien Van Olmen : 'Participatie werkt alleen als het op maat van het project is, dé uitdaging voor nieuwe ambtenaar'

Herentals
31.10.2020 - 20.44u
Door: Herman Gezelle

De recent bij het lokaal bestuur benoemde participatieambtenaar Jo Spiessens krijgt meteen een pak uitdagingen te braveren. De verkeersknip in Wuytsbergen staat bovenaan z'n planning.

'Burgerparticipatie ziet er voor elk komend project anders uit', zegt Spiessens.

'Het stadsbestuur nam burgerparticipatie als een speerpunt op in haar beleidsplan', weet burgemeester Mien Van Olmen.

'Met de indienstneming van Jo Spiessens als participatieambtenaar komt dat nu in een stroomversnelling, want er staan voor de komende jaren meteen enkele complexe dossiers op de planning waarin de burger zijn zegje krijgt.

We ervaren dat de Herentalsenaar mondig is en elke gelegenheid met beide handen grijpt.  De felle controverse die is ontstaan over de geplande knip in Wuytsbergen bewijst dat.'

Jo Spiessens : 'Ik werkte voordien in de communicatiesector. Het is wel duidelijk dat mensen die term elk op hun eigen manier invullen.

Zelf zie ik mijn rol vooral als een ondersteunende functie voor het stadsbestuur, om door te geven wat er leeft in de samenleving en om te onderhandelen met de diensten om dingen gedaan te krijgen die inwoners nodig hebben.

Ik wil een 'brugfiguur' tussen stad en burger worden, die met één been bij de stedelijke administratie staat en het andere tussen de inwoners.'  Foto JS/rr.

(Nvdr. Jo Spiessens is een creatieve geest. Hij ontwierp destijds het bekende Nnieuws-logo...).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto