Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mien Van Olmen : 'Politie Neteland erg versterkt, agent per fiets, politiesecretariaat Molenvest opent in mei'

CD&V Herentals

CD&V Herentals blies vanmiddag verzamelen in cc 't Schaliken voor haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.  

Een vastberaden burgemeester Mien Van Olmen : 'Corona- en energiecrisis en het conflict in Oekraïne noopte ons tot gas terugnemen. Onze ambitieuze plannen in stenen hebben met veel spijt moeten bijstellen, zoals elke andere gemeente.  In mensen schrappen we niet, in tegendeel. We schakelen nog een tandje bij. Het is ook nodig in tijden van verarming en vereenzaming.

Mensen versterken doen we door ook in te zetten op veiligheid en preventie. Politie Neteland werd erg versterkt en de wijkwerking kreeg een boost. De agent op de fiets en in de straat moet weer een vertrouwd beeld worden.

'In mei opent nieuw politie-secretariaat op Molenvest'

'Het nieuwe secretariaat op de Molenvest opent in mei.  We werkten de afgelopen jaren erg aan een mens- en maatschappijgerichte politiezorg. We hebben ook de band met onze brandweerpost aangehaald, als lokaal tegengewicht tegen de zonewerking. Onze vrijwilligers staan dag en nacht paraat voor onze stad. Dat verdient minstens een jaarlijkse waarderingsreceptie.

Onze preventiedienst  werd sterk uitgebreid, hiervoor werken we nauw samen met de buurgemeenten van Neteland. We werken samen met de scholen rond gezonde voeding en bewegen. We verwelkomden het CGG aan de Lierseweg. Het CAW en het JAC zijn versterkt. We kijken uit naar de komst van Ter Loke om extra steun te bieden aan kwetsbare gezinnen.

De Dorpel krijgt een financiële duw in de rug en we nemen de groeiende problematiek van de daklozen ter harte.  Kleine dingen maken vaak een groot verschil.'

'Ook bezorgdheid: verkeersonveiligheid'

'Ik lig wakker van de verkeersonveiligheid in onze stad', vervolgt Van Olmen. 'Als fietser ken ik goed de pijnpunten voor de zwakke weggebruiker, deze zwakke punten worden ook objectief bevestigd door experten. Het fietsgebruik stijgt, maar ook het aantal ongevallen met gekwetste fietsers neemt toe.

Het tweede feest van uw burgemeester was hartverwarmend, een gezellig en sfeervolle dag vol met fijne ontmoetingen, een echt feest voor en door verenigingen. Ook dank aan KVLV, Chiro, Levende Hoop, Scouts, Moktamee en LRV Noorderwijk. We kunnen een mooi bedrag van ruim €3.000 overhandigen aan deze helpende verenigingen', besluit burgemeester Van Olmen.

De bekende Herentalse Traiteurdienst De Boergondiër mocht de CD&V-receptie een feestelijk accent geven dat de lokale afdeling van de partij vermoedelijk bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2024 goed kan gebruiken.    Foto's Johan Temmerman/NNieuws/ red. Guy Verellen.

Mien Van Olmen

Mien Van Olmen

CD&V Herentals

Deel dit artikel