Burgemeester Mien Van Olmen heeft deze namiddag in overleg met politie Neteland en de noodplanningsambtenaar toelating verleend om de Baobab-zomerbar opnieuw te laten openen.  

Op 23 juli moest Baobab na herhaaldelijke overtredingen door feestende bezoekers op bevel tijdelijk de deuren sluiten.

'We hebben ons besluit genomen op basis van controlebezoeken, vaststellingen van politiezone Neteland en de recente uitgebreide aanpassingen op het terrein aan Frame21', zegt burgemeester Van Olmen.

'Het stadsbestuur hecht veel belang aan lokale beleving, maar de volksgezondheid blijft ook hier prioritair.

Niet enkel Baobab, maar ook andere zomerbars, uitbaters van horecagelegenheden en organisatoren van risicovolle evenementen gaan we extra controleren. 

We rekenen er op dat iedereen zijn verantwoordelijkheid draagt en zo samen met ons de verspreiding van het virus in Herentals helpt in te dijken.  Ik dank u voor uw begrip en uw medewerking', besluit de burgemeester.

Danny Vermeijen : 'Baobab opent opnieuw morgen woensdag'

Danny Vermeijen, pr van Baobab : 'Baobab opent opnieuw morgen woensdag vanaf 12u.  We hebben heel wat extra inspanningen gedaan nu.  De inkom is aangepast en plaatsten 4 stoelen per tafel.

We hebben vanaf de eerste dag na de sluiting keihard gewerkt om aan alle regels en adviezen tegemoet te komen. We hebben nu een aparte ingang en uitgang, zodat de groepen gescheiden worden.

Ook de toiletruimtes zijn flink uitgebreid met een eigen binneneilandje, zodat we mensen voldoende ruimte kunnen bieden. Daarnaast hebben we alle grote loungebanken en tafels waar voorheen 10 tot 15 bezoekers aan konden zitten, opgedeeld in plaatsen voor bubbels van 4.

Het aantal bezoekers is teruggebracht tot 550.

We vragen ook aan onze bezoekers om discipline aan de dag te leggen en de coronaregels stipt te volgen.'