U bent hier

Mien Van Olmen : 'Sluiting zomerbar Baobab, strenger voor iederéén' (2)

Herentals | Neteland
23.07.2020 - 12.18u
Door: Herman Gezelle

Burgemeester Mien Van Olmen heeft vandaag in overleg met de Boabab organisator Van Loy, politie Neteland en de noodplanningsambtenaar de uitbating van de Baobab-zomerbar geëvalueerd en besloten om de zomerbar langs de E313 aan Frame 21 tijdelijk te sluiten.

'We hebben ons besluit genomen op basis van controlebezoeken, vaststellingen van politiezone Neteland en meldingen van burgers', zegt burgemeester Van Olmen. 

'We hebben ook rekening gehouden met de bijkomende verplichtingen die de nationale veiligheidsraad vandaag heeft opgelegd.

Het stadsbestuur hecht veel belang aan lokale beleving maar op dit moment is de volksgezondheid prioritair.

Met deze tijdelijke sluiting geven we de uitbaters de gelegenheid om de exploitatie van hun openluchtterras corona-proof te maken. Zo willen we de bezoekers en personeel optimaal beschermen tegen een mogelijke besmetting.

Niet enkel Baobab, maar ook andere zomerbars, uitbaters van horecagelegenheden en organisatoren van risicovolle evenementen kunnen zich aan verstrengde controles verwachten.

Wij hebben al deze uitbaters deze week alvast een sensibiliserende mailing bezorgd met een herhaling van de essentiële voorwaarden.

We rekenen er op dat iedereen zijn verantwoordelijkheid draagt en zo samen met ons de verspreiding van het virus in Herentals helpt in te dijken.

Ik dank u voor uw begrip en uw medewerking', besluit de burgemeester.

Reactie Boabad, woordvoerder Danny Vermeijen

'We hebben ondervonden dat vooral de jonge bezoekers het steeds moeilijker hadden om zich aan de regels te houden.

Er zijn afgelopen weekend kort voor sluitingstijd inderdaad een paar mensen in het zwembad gesprongen, terwijl dit in de editie van dit jaar enkel een decoratieve functie heeft. We hebben ook enkele bezoekers gehad die op een tafel geklommen zijn om te dansen en dat is uiteraard ook niet bedoeling.'

Burgemeester Mien Van Olmen : 'Ik laat me niet opjagen.  De gezondheid van iedereen gaat voor alles.  Baobab moet nu bewijzen dat het anders en béter kan.'

Relevante artikels

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto