De covid-besmettingen stijgen overal ook in de Kempen & Neteland. Zeer veel gemeentebesturen en organisatoren annuleren hun kerstmarkten en winterbars, denk aan Geel, Gent....  Hoe is de visie vandaag in de Keizerstad?

NNieuws sprak met burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) : 'We monitoren iedere dag de toestand in overleg met de eerstelijnszone, het AZ Herentals, de huisartsen en ons team. 

Voorlopig informeren we organisatoren over de geldende verstrengde maatregelen en ondersteunen we hen waar we kunnen.

We verbieden vanuit de stad vooralsnog geen evenementen, maar merken wel dat veel organisatoren zelf annuleren vanwege de extra maatregelen en verantwoordelijkheden die ze dragen.  De eigen organisaties van de stad bekijken we kritisch, zo annuleerden we eerder het feest voor de mantelzorgers en het feest voor de huwelijksjubilarissen. We bekijken de komende dagen onze kerst- en einderjaarsactiviteiten.

Dat de toestand heel ernstig en hectisch is, moet ik niet vertellen. 

Onze diensten zijn haast 24/24u paraat om onze burgers in te lichten.  Dat doen ze al vanaf het begin van de covid-crisis begin maart 2020.  Alle respect en dank aan hen en hun families.  Uiteraard ook ieder die in de zorg werkt, onze politiediensten en vrijwilligers van de vaccinatiecentra', besluit Mien Van Olmen.

Overleg met gouverneur Cathy Berx

'Het overleg tussen gouverneur Cathy Berx en alle Kempense burgemeesters was, zoals steeds, zeer zinvol.  Echter zolang het KB niet gepubliceerd is, kan gouverneur ook niet al onze vragen beantwoorden.

Ik doe nog een belangrijk oproep aan alle Herentalsenaren : bescherm jezelf en je medeburgers : draag een mondmasker, hou afstand en verzorg je goed met je naasten.  Samen komen we erdoor.Foto Johan Temmerman/NNieuws.