Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mien Van Olmen : 'We zeggen neen tegen grensoverschrijdend gedrag'

fuif

De gemeenteregio Neteland start in september met een campagne tegen grensoverschrijdend gedrag in het uitgangsleven.

'Mien Van Olmen, burgemeester van Herentals : 'Steeds vaker duiken er op fuiven problemen op rond overmatig drankgebruik, handtastelijkheden en vechtpartijen.

Heel wat jongeren voelen zich onveilig en wensen in veilige omstandigheden uit te gaan. De gemeenten en de politie van Neteland delen die mening en starten daarom een campagne om deze problemen tegen te gaan.

De boodschap van de campagne is duidelijk: we grijpen in, zowel politie als jongeren zelf.

We willen jongeren bewust maken van hun eigen kracht, zodat ze in probleemsituaties hun vrienden en zichzelf kunnen beschermen. Voor de campagne zocht Neteland ondersteuning bij Sensoa en Safe 'n Sound.

De campagne wordt gevoerd op sociale media en via affiches op de fuiven. Ook de organisatoren van fuiven krijgen een briefing over hoe ze moeten omgaan met overmatig drankgebruik, handtastelijkheden en vechtpartijen.

Naast seksueel grensoverschrijdend gedrag zijn er nog zaken die het uitgaan onveilig maken zoals overmatig drankgebruik en vechtpartijen. Hier werkt Neteland aan een campagne voor later dit jaar waar organisatoren worden uitgenodigd om mee te schrijven aan de acties.'

fuif

Deel dit artikel