Een aannemer start nu woensdag met de aanleg van 2 nieuwe fietsoversteken op 'Gedempte vaart' in Herentals, de as Augustijnenlaan-Belgiëlaan. De oversteken moeten zwakke weggebruikers veel beter beschermen.

'Lokaal bestuur Herentals sleutelt momenteel aan een plan om de hele 'Gedempte vaart', van de rotonde aan de Ringlaan tot de spooroverweg bij het station, een nieuwe inrichting te geven', zegt Mien Van Olmen, burgemeester.

'Het doel is er een 'groen-blauwe boulevard' van te maken, waarbij de hoofdfunctie niet noodzakelijk nog op de snelle doorstroming van het stadsverkeer hoeft te liggen.

Maar omdat die procedure nog maar in de beginfase zit en het nog ettelijke jaren duurt voor iets op het terrein te zien valt, voert Herentals nu al enkele aanpassingen door.'

Te hoge stoepranden

'Het gaat concreet om de aanleg van 2 fiets- en voetgangersoversteken, een op de Augustijnenlaan en een op de Belgiëlaan. In de Augustijnenlaan wordt de uitgang naar lokaal dienstencentrum Convent2 in feite verbonden met het begin van de dreef naar het Begijnhof.

Op de beide weghelften komt een zebrapad, die met een schuine doorsteek dwars over de middenberm met elkaar verbonden worden.

Op de Belgiëlaan komt een nieuw recht zebrapad tegenover de uitgang van het Stadspark, op enkele meter afstand van het pad 't Loopke. (pp)