De cursisten van de DTL-opleiding 'geavanceerde fietstechniek' kunnen hun vaardigheden voortaan op een echte e-bike testen, dankzij Mihatra. Dit kwaliteitsvolle e-bikemerk heeft namelijk vanmorgen een elektrische fiets geschonken aan CVO DTL Herentals.

Adjunct-directeur Jan Michielsen : 'Als Centrum voor Volwassenenonderwijs wil CVO DTL Herentals optimale leerkansen bieden voor de vele cursisten die er les volgen. Het Centrum zet daarom niet enkel in op ervaren docenten, maar ook op kwaliteitsvolle materialen.

En in dat kader heeft CVO DTL Herentals onlangs een elektrische fiets mogen ontvangen van het merk Mihatra.'

Een e-bike van Mihatra

'Sinds kort mogen de cursisten van CVO DTL Herentals dus een Mihatra-fiets als model en als didactisch materiaal gebruiken in de lessen. Maar waarvoor staat dit merk nu eigenlijk?

Mihatra, een afkorting voor 'Minder Hard Trappen', is een jong bedrijf (2010) dat diverse elektrische fietsen op de markt brengt die telkens uitgerust zijn met de meest duurzame en innovatieve technieken.

Dankzij de schenking van een Mihatra e-bike kunnen de cursisten van CVO DTL Herentals kennismaken met die moderne fietstechnieken en up-to-date blijven omtrent de nieuwste ontwikkelingen in de fietswereld - en dat maakt hen des te meer ervaren als toekomstig fietstechnieker,' besluit Jan Michielsen.

Foto's Marcel Nelis / NNieuws.