De Herentalse kunstschilder Modamske stelt een 50-tal schilderijen van zijn prachtige mijnwerkersreeks van 3 tot en met 26 oktober tentoon in de mijn van Beringen. Be-Mine organiseert naar aanleiding van 25 jaar mijnsluiting een reeks exposities op de voormalige mijn-site . De werken van Roger Dams, alias Modamske, zijn in de oude machinekamer van de mijn te bewonderen.

“Ik had de mijnwerkers er maar uit te kiezen”, zegt de Herentalse kunstenaar. “In totaal heb ik er een zeventigtal. Ik bleef de mijntaferelen opvolgen en schilderde onder meer over de mijnramp in Chili.”

De mijnsite is uiteraard een gedroomde locatie voor deze reeks. “Ik raad de mensen aan om in de late namiddag te komen”, zegt Roger. “Als het schemert buiten hangt er echt een feeërieke sfeer in de hal. De mijnsite van Beringen is nog helemaal authentiek. Het is een droom om er met deze reeks te kunnen exposeren.”

Wie in de beginperiode van de expo gaat, kan ook nog enkele werken van Grobbendonkenaar Marcel Somers bewonderen. Meer info: www.bemine.be