13 Kempense bedrijven hebben in het PIME (Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie) in Lier hun MVO/Milieuchartercertificaat uit handen van gedeputeerde Rik Röttger gekregen. 

o.a.  Oude metalen Harzé - Van Est  NV en Henco uit Herentals, Cartamundi, Groep Van Roey, Van Hout, Veiling Hoogstraten, Amival, B-token, Magazijnen Hendrickx, Havi Logistics en Renotec zijn bij de gelukkigen.

“Deze bedrijven namen allemaal met succes deel aan de cyclus 2012-2013 van het MVO/Milieucharter”, zegt Jan Hendrickx, algemeen directeur van Voka Kempen. “Precies de helft van de geslaagde  bedrijven koos voor het klassieke Milieucharter en de andere helft doorliep succesvol het traject naar het MVO-certificaat.”

Dit traject, dat bedrijven een impuls geeft om de bestaande MVO- en milieusituatie te verbeteren, werd al voor de 12e  keer door Voka – Kamers van Koophandel Kempen en Mechelen, in samenwerking met het provinciebestuur Antwerpen, georganiseerd. Door in te stappen in het traject van het MVO/Milieucharter verbinden de deelnemers er zich toe om – naast te voldoen aan de wettelijke verplichtingen – een aantal extra initiatieven te nemen.

Voor het Milieucharter zijn dit drie extra actiepunten, voor het MVO-charter moeten de deelnemers drie milieuacties, twee acties onder het thema mens en één actiepunt onder het thema maatschappij invullen. “In ruil voor dit engagement ontvangen de bedrijven het MVO/Milieucharter provincie Antwerpen”, onderstreept Jan Hendrickx. “Dit certificaat is in de eerste plaats een prachtig uithangbord voor de deelnemers. Maar daarnaast geeft het traject de laureaten ook een voorsprong op niet-deelnemende bedrijven én toegang tot een aantal subsidiekanalen.” (VOKA)